Vés al contingut

La innovació no és una qualitat innata, sinó una habilitat que es pot desenvolupar. Si tens una idea innovadora que et fa somiar, ja pots apuntar-te a la segona edició del programa de formació de talent en innovació en salut de Biocat: d·HEALTH Barcelona Part Time.

Una activitat formativa que té com a objectiu la creació i el desenvolupament d’una solució tecnològica a partir de la identificació de necessitats clíniques no cobertes, mitjançant la metodologia de biodisseny de la Universitat de Stanford. El programa es dirigeix a professionals graduats en l’àmbit de la salut, enginyeria, empresa i disseny.

Entre les principals novetats d’aquesta segona edició figuren la durada de la formació, que passa de sis a vuit mesos, i l’ampliació dels centres de referència de Catalunya on es realitzarà la immersió clínica, que s’amplia a sis amb la incorporació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. La resta d’hospitals que continuaran col·laboraran en el programa són: Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Hospital Universitari de Bellvitge i Parc Taulí Hospital Universitari.

 

Com funciona el programa?

El programa ofereix sessions de formació en línia i en directe dues o tres vegades per setmana centrades en la indústria de la salut i el sistema sanitari, desenvolupament de productes i accés al mercat, combinades amb xerrades d'emprenedors. Els mòduls del programa son:

 1. Kick off (de l’11 de març al 5 d’abril): presentació del programa (format online)
   
 2. Identificació de necessitats (del 8 al 19 d’abril): immersió clínica als hospitals per identificar necessitats clíniques no cobertes. (format presencial)
   
 3. Filtratge de les necessitats (del 22 d’abril al 19 de juliol): identificació de les necessitats amb major potencial per generar un primer concepte de solució. (format online)
   
 4. Prototipatge i model de negoci (del 2 de setembre al 13 de desembre): desenvolupament de la solució per a la necessitat seleccionada (format online/presencial)
   
 5. Graduation week (del 16 al 18 de desembre): tres dies de formació i assaig per a realitzar el pitch de la solució davant de centenars de professionals del sector (format presencial).

   

Què és el que més atrau del programa?

Segons els participants de la primera edició del programa, un dels aspectes més atractius de programa són les dues setmanes d’immersió clínica als centres hospitalaris que permet als alumnes identificar necessitats clíniques no resoltes i trobar solucions tecnològiques per donar-hi resposta. 

La immersió clínica em va permetre apropar-me al pacient i als seus problemes per entendre millor les seves necessitats.

Jose Federico García
Participant de la primera edició del programa

Altres companys com Alejandro Ventura, valora l’atenció rebuda durant l’estança a l’Hospital de Bellvitge: “Em vaig trobar amb gent molt oberta i apassionada per trobar una solució millor per als pacients, i això em va inspirar molt". Recupera algun dels millors moments de la immersió clínica de la primera edició de 2023.  

 

Galeria de fotos de l'edició 2023

banner d·HEALTH Barcelona Part Time 2024
https://youtu.be/9FO-WZ_KxP4?si=nQ63EpzyswVaTdHr
Participants del programa d·HEALTH Barcelona Part Time, edició 2023
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.