Vés al contingut

Redacció

El projecte Nexes promogut pel campus d’excel·lència internacional de la salut de la Universitat de Barcelona (HUBc), entitat que coordina conjuntament amb Biocat el treball per constituir una candidatura catalana per a una comunitat de coneixement i innovació (KIC) de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), ha estat seleccionat per la Comissió Europea com una de les millors pràctiques de l'àmbit de l'envelliment actiu i saludable.

La Comissió Europea va convidar totes les regions que estan duent a terme iniciatives en aquest àmbit de la salut a proposar-se com a llocs de referència (references sites). Després de la crida, un total de 32 regions van presentar projectes com a candidats a bones pràctiques. El procés per seleccionar els guanyadors ha estat similar al de les publicacions científiques, mitjançant el peer review. El projecte Nexes, que ha representat Catalunya, no només ha guanyat sinó que ha obtingut la màxima puntuació de tres estrelles.

Nexes és un projecte europeu, que s'ha dut a terme entre 2008 i 2012 amb un pressupost que supera els 4 milions d'euros, per promoure la cooperació entre regions i desenvolupar sistemes d’atenció integral dels pacients basats en serveis i tecnologies innovadores. Al final del projecte, en una reunió que es va fer a Barcelona, es va demostrar la viabilitat de noves maneres de relacionar-se amb el pacient principalment amb la telemedicina. El Dr. Josep Roca, director de la Unitat de Funció Pulmonar de l’Hospital Clínic de Barcelona i investigador de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps), n'és el coordinador.

Durant la cerimònia d'entrega dels premis, el dia 1 de juliol a Brussel·les, es va reconèixer la feina feta per les regions de referència i es van compartir els seus models per replicar-los arreu d'Europa. Les bones pràctiques premiades formaran part de les àrees d'acció estratègica de l'European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing.

El HUBc reuneix el potencial de set centres de recerca d'excel·lència internacional com són l'Idibaps, l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC), el Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB), el Centre d'Investigació Biomèdica Esther Koplowitz (CIBEK), l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). En total, el HUBc acull 1.271 investigadors i 2.765 estudiants de tercer cicle.

Més informació al web del HUBc.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.