Vés al contingut

REDACCIÓ

La biotecnològica catalana Ferrer inCode va presentar ahir un nou servei clínic-genètic, desenvolupat en col·laboració de Gendiag i l'Institut Brugada, per diagnosticar malalties associades a la mort sobtada cardíaca. Un xip d'ADN permet al metge confirmar el diagnòstic clínic i identificar familiars directes amb predisposició genètica per poder prendre mesures de prevenció eficaces.

L'acte, que va començar a les vuit del vespre fins passades les onze, va tenir lloc al Convent dels Àngels del Macba a Barcelona, ??davant d'un centenar de metges de tot l'Estat espanyol i una nodrida presència de directius d'entitats del sector de la salut com Jordi Ramentol (conseller-director general del Grup Ferrer i president de Farmaindustria), els doctors Fernando García Alonso (director mèdic del Grup Ferrer), Josep Brugada (director mèdic de l'Hospital Clínic de Barcelona) i Ramon Brugada (degà de la Facultat de Medicina de Girona i cap de Servei de l'Hospital Josep Trueta); Manel Martínez (director general de Gendiag) i la doctora Montserrat Vendrell (directora general de Biocat), entre altres.

Nova eina de medicina personalitzada

A Espanya es produeixen al voltant de 30.000 morts sobtades a l'any. Es calcula que a Europa causa 300.000 morts a l'any i unes 460.000 als Estats Units, de les quals el 20% presenten una base genètica significativa.

L'aposta de Ferrer inCode per desenvolupar serveis de medicina personalitzada basats principalment en tecnologia genòmica, proteòmica i metabolómical, ha fet realitat aquest innovador servei, que ofereix:

  • La seqüenciació individual o múltiple de 44 gens associats a un fenotip, recomanada quan hi ha un diagnòstic o una sospita diagnòstica d'una malaltia concreta amb evidència de base genètica.
  • L'anàlisi mitjançant les tècniques de seqüenciació més avançades dels gens implicats en les malalties estructurals com miocardiopatia hipertròfica i miocardiopatia dilatada (24 gens) i les malalties aritmogèniques com la síndrome de Brugada, la síndrome de QT llarg, la síndrome de QT curt, la taquicàrdia ventricular polimòrfica del ventricle dret i la miocardiopatia aritmogènica del ventricle dret (24 gens).
  • Un informe de recomanació per un grup d'experts internacionals.

Això es completa amb dos bioxips de malalties estructurals, gràcies a l'acord de distribució amb Partners Healthcare (abans Harward-Partners Center for Genetics and Genomics).

Ferrer inCode —sorgida de la unió estratègica entre la farmacèutica Ferrer i la biotecnològica Gendiag— preveu facturar a mig termini entre 20 i 30 milions d'euros en l'àrea de genètica.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.