Vés al contingut

El projecte europeu ACT@Scale (Advancing Care Coordination and Telehealth Deployment at Scale) ha publicat l’informe Experiences on Scaling Care Coordination and Telehealth Best Pratices, on descriu quinze iniciatives que serveixen com a referents de bones pràctiques en l’àmbit salut. Entre elles figura el programa de prehabilitació de l’Hospital Clínic de Barcelona, que forma part de NEXTCARE, un dels consorcis dins de la comunitat RIS3CAT en salut que coordina Biocat.

L’objectiu del programa preHab trimodal és millorar l’estat físic dels pacients que necessiten una cirurgia per reduir les complicacions després de la intervenció. A més d’entrenament físic, el tractament preventiu inclou consells nutricionals i suport psicològic, de manera que s’aconsegueix accelerar la recuperació i reduir l’aparició de complicacions fins a un 50% en pacients amb major risc.

 

Sobre Biocat i les Comunitats RIS3CAT

Les Comunitats RIS3CAT, impulsades per la Generalitat a través d’ACCIÓ, són consorcis sectorials formats per empreses, centres tecnològics, universitats i agents d’R+D amb l’objectiu de desenvolupar durant 3 anys projectes transformadors amb alt impacte per a l’economia catalana. En total s’han aprovat 11 Comunitats RIS3CAT en els àmbits de l’alimentació, la salut, l’energia, la mobilitat sostenible, la tecnologia aplicada a la salut, la impressió 3D, la mobilitat connectada, la indústria 4.0, la fabricació avançada, la producció agroalimentària i l’aigua.

En aquest context, Biocat coordina la comunitat NEXTHEALTH: Solucions Multidisciplinàries per als Propers Reptes de Salut, per donar resposta als principals reptes relacionats amb la salut a l'actualitat. NEXTHEALTH està format per 5 projectes, entre ells NEXTCARE, projecte liderat pel centre tecnològic Eurecat conjuntament amb l’Hospital Clínic. A més del programa de prehabilitació el consorci impulsa, entre d’altres accions, un programa d’espirometries que incrementa la precisió diagnòstica de les persones amb malalties respiratòries cròniques.

 

Amb el suport de:

ACCIÓ    FEDER

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.