Biocat reuneix a Barcelona destacats experts en nanobiotecnologia i tecnologies de la informació del Sud d’Europa
<p class="field-item field-item-0">Del 4 al 6 d’octubre a l’Hotel Sehrs Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona </p><p class="field-item field-item-1">Biocat organitza, amb l’assesorament del PCB i el PRUAB, dos seminaris científics els dies 4, 5 i 6 d’octubre.</p><p class="field-item field-item-2">Els "workshops" s’emmarquen dins del projecte Interbio. </p>
Biocat, amb l’assessorament del Parc Científic de Barcelona (PCB) i del Parc de Recerca de la UAB (PRUAB), organitza els propers dies 4 i 6 d’octubre, a l’Hotel Sehrs Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (Vila Universitària-Campus UAB) els workshops sobre nanobiotecnologia i tecnologies de la informació per a la biologia i la salut.
Aquesta activitat científica forma part del projecte Interbio (FEDER-UE), que té com a objectiu l’intercanvi i col·laboració científica entre bioclústers del Sud d’Europa i l’impuls de la transferència tecnològica entre empreses de l’àrea. A més de Biocat, participen al projecte Interbio l’Université Paul Sabatier (UPS) de Tolosa, la Fundación para la Innovación Urbana y Economía del Conocimiento (FIVEC) de València, l’Instituto de Tecnologia Química e Biológica (ITQB) de Lisboa i l’Institut Européen Chimie et Biologie (IECB) de Bordeus.
De forma prèvia a les jornades, representants d’Interbio atendran als mitjans de comunicació interessats. La trobada tindrà lloc el proper dilluns 4 d’octubre a les 12.00 h a l’Hotel Sehrs Campus de la UAB.
Aquests workshops tenen com a objectiu “incrementar el coneixement mutu i la col·laboració entre les regions que formen Interbio, així com identificar algunes necessitats comunes (infraestructures, finançament,...) en dos àmbits, la nanotecnologia i les tecnologies d’informació aplicades a la salut, en els quals Catalunya és especialment potent”, ha assenyalat Montserrat Vendrell, directora general de Biocat. “Mostra de la fortalesa que la nanomedicina té a casa nostra és, per exemple la xarxa de col·laboració entre entitats i empreses que estem impulsant des de Biocat i que es presentarà en breu”, ha afegit Vendrell.
D’entre els diferents actors que impulsen els workshops, “Biocat és un actor clau de la xarxa Interbio. La seva contribució científica és important pel nivell d’excel·lència de la comunitat investigadora catalana. Biocat també proporciona a la xarxa una llarga experiència professional en la direcció i dinamització de clústers interactius”, ha declarat Alain-M. Bourdet, representant de Tolosa.
De forma més concreta, les temàtiques que es tractaran en cadascun d’aquests workshops seran: en l’àrea de la nanobiotecnologia, els assistents podran aprofundir en la realització de nano-objectes per dispensar medicaments i per obtenir imatges a escala cel·lular; en nanomaterials per a la biologia i els implants; i en nanoinstruments i sensors per a la salut i la nanotoxicologia. En relació a les tecnologies de la informació (TI) per a la biologia i la salut, es tractarà la informàtica i la biologia de sistemes; la informàtica aplicada a la genòmica i la proteòmica; les TI per a la vigilància de la salut; i les TI per a la millora de la diagnosi i les noves teràpies.
Es vol que la trobada serveixi també per iniciar projectes de col·laboració (entre els socis i entre equips de diferents disciplines) i per obtenir “un millor coneixement del context científic i organitzatiu de la biotecnologia a Catalunya i una nova motivació per desenvolupar col·laboracions gràcies a l’original disseny de workshops interactius”, ha afirmat Bourdet.
Cadascun d’aquests workshops està format per una sessió plenària i quatre sessions paral·leles, en les quals es preveu la participació de dos representants de cada regió que participa a Interbio mitjançant un format dinàmic de presentacions curtes d’una durada màxima de deu minuts. Després de les exposicions, s’establirà un període per a la discussió i l’intercanvi d’opinions, així com per identificar possibles àrees de col·laboració i elaborar les conclusions que seran presentades en la darrera sessió plenària. El programa també contempla tota una sèrie de trobades de networking, així com una visita al Sincrotró Alba-CELLS.
Biocat és l’organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integra també diverses empreses i entitats de referència del sector.
- Notícia relacionada (4/10/2010)
- Notícia relacionada (8/9/2010)
Per a més informació:
Gabinet de premsa de Biocat: F&A • Tel. +34 93 419 19 86 • slazaro@filloy.com
Contactes:
Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 626 992 057 • afarre@biocat.cat
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat