Vés al contingut

Biocat incorpora ESADE en el procés de preparació de la candidatura de Catalunya com a node de referència de la comunitat de coneixement de salut de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET).

L’objectiu és assegurar les “oportunitats de negoci” que puguin sorgir de la recerca puntera que realitzen els investigadors en biotecnologia a Catalunya.

L’aliança estratègica entre Esade i Biocat suposarà que l’escola de negocis s’impliqui en la candidatura que, des de Biocat, s’està preparant per a què Catalunya opti a liderar la xarxa de coneixement en salut de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET).

Aquesta col·laboració és un pas endavant per situar la capital catalana com a referent europeu en el sector, tant per la qualitat de la recerca que s’hi realitza com per les “oportunitats de negoci” que s’hi generen, gràcies a la capacitat d’emprenedoria dels seus directius i gestors. Tenint en compte que els coneixements i habilitats en gestió per aplicar a l’empresa són bàsics per prosperar en un sector clau i cada vegada més globalitzat, com és el de la biotecnologia i la biomedicina, Biocat i Esade han acordat aliar-se per impulsar conjuntament l’empreneduria en ciències de la vida.

El director general d’Esade, Carlos Losada, ho descriu així: “al sector de la biomedicina i la biotecnologia del nostre país hi ha molts professionals que per, tirar endavant els seus projectes de recerca, ja estan fent d’emprenedors. El problema és que no en són conscients, i només cal ajudar-los a rendibilitzar millor el seu propi esforç d’innovació”.

Per la seva banda, el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, comenta que “com a organització que promou el sector biotecnològic a Catalunya, un dels nostres objectius és cercar socis de coneixement en projectes de mutu interès, de cara a sumar esforços que permetin consolidar la BioRegió i situar-la com a referent mundial. Això inclou les escoles de negoci com Esade una de les més rellevants en l’àmbit internacional”.

La intenció de totes dues entitats és convertir-se en “socis de coneixement” mutus i consolidar així tant l’excel·llent posició internacional de Catalunya en ciències de la vida com l’oferta de formació en gestió dins d’aquest sector, liderada per una escola de negocis de primera reputació mundial.

La participació d’Esade permetrà consolidar la candidatura catalana a l’IET per a la xarxa de ciències de la vida, liderada per Biocat, ja que, precisament, garanteix experiència acreditada en la gestió de comunitats de coneixement i en el foment de la innovació. Les xarxes que han de formar l’IET, conegudes com a comunitats de coneixement i innovació (KIC, per les sigles en anglès) seran seleccionades pel Consell de Govern de l’Institut a partir del gener del 2010 i lideraran tota la recerca i innovació en l’àmbit europeu.

L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET) és la primera iniciativa europea que integra totalment formació, recerca, transferència de tecnologia i innovació, amb l’objectiu d’emular el Massachusetts Institute of Technology (MIT) americà. Davant l’oportunitat que això representa, Catalunya ha decidit apostar fermament per aquest centre d’excel·lència, constituint una oficina tècnica per preparar la seva candidatura com a node de referència d’una de les comunitats de coneixement de l’IET: la de salut. Aquest projecte, impulsat a dos anys vista des de Biocat, té el suport i el compromís de les administracions de l’Estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya, i es pot convertir en la iniciativa més important de la UE en termes de competitivitat i innovació.

Esade, que va iniciar les activitats l’any 1958, té campus a Barcelona, Madrid i Buenos Aires, i acords de col·laboració amb més de cent universitats i escoles de negocis d’arreu del món. Cada any, més de 6000 alumnes participen als programes d’Executive Education i MBA d’ESADE Business School, o cursen llicenciatures, doctorats i programes de postgrau en dret i administració i direcció d’empreses a ESADE Facultades Universitarias. De clara vocació internacional, l’any 2007 ha estat reconeguda per The Wall Street Journal, per segon any consecutiu, l’escola de negocis número ú a escala internacional. Actualment, ESADE té una xarxa de més de 38 000 antics alumnes que exerceixen càrrecs de responsabilitat en empreses d’arreu del món.

Biocat és l’organització impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i integrada per empreses i institucions públiques de recerca, que promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya, creant un entorn adequat per donar valor a la recerca mitjançant un sistema de transferència de coneixement actiu, eficient i dinàmic. Entre els seus objectius estan facilitar les interrelacions i les sinergies entre tots els actors de l’entorn biotecnològic, impulsar el sector i convertir-lo en un motor econòmic, promoure la biotecnologia catalana en l’àmbit internacional, així com informar i millorar la seva percepció en la societat.

Per a més informació:
Silvia Labé • Tel. +34 93 310 33 30 • Correu-e: slabe@biocat.cat

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.