Vés al contingut

Barcelona, 22 d’octubre 2018–. Els avenços en la producció, gestió i explotació de grans volums de dades, i el coneixement de les alteracions genètiques i moleculars lligades al desenvolupament de malalties, han generat enormes expectatives al voltant de la medicina personalitzada: la predicció del món científic és que en un futur es pugui tractar cada pacient de forma individualitzada en funció de les seves característiques i els trets concrets de la seva malaltia, revolucionant així els sistemes de salut i proporcionant una major expectativa i qualitat de vida.

Reptes ètics, tecnològics, socials, legals i assistencials, però, poden dificultar el compliment d’aquesta predicció. A qui pertanyen les dades de salut que han de permetre assolir grans fites mèdiques? Com es pot facilitar la seva utilització per assolir un impacte positiu en la salut humana? Quin és el paper de la bioinformàtica per resoldre alguns d’aquests reptes?

El proper 24 d’octubre es debatran aquests i d’altres temes al primer Fòrum BIB, organitzat per l'Associació Bioinformatics Barcelona (BIB) ​​amb la col·laboració de Biocat i de la Fundació Bancària "la Caixa", i celebrat a CosmoCaixa. Hi participaran representants de totes les parts implicades, des de l'administració i el sector privat a les associacions de pacients, centres i infraestructures de recerca i experts relacionats amb la matèria.

Sota el lema "Bioinformàtica: solucions a reptes complexes", el Fòrum BIB acollirà diferents taules rodones on es desgranaran aspectes clau en aquest àmbit, des de les expectatives i realitats de la bioinformàtica en la salut de precisió, aspectes ètics, socials i assistencials de l’ús i la propietat de les dades dels pacients, les tecnologies de frontera i les seves limitacions pràctiques, entre d’elles la Intel·ligència artificial. Quines oportunitats i quines amenaces pot experimentar aquest camp, tenint en compte les tendències esperables en l’àmbit polític, econòmic, social, tecnològic, legal, i mediambiental? Què han de fer les institucions i els diferents agents per estar preparats?

 Descarrega la nota de premsa

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.