Vés al contingut

Barcelona, 21 de febrer de 2019.- Un dispositiu que monitoritza i detecta els primers símptomes motors del Parkinson o un GPS que ajuda als metges en la detecció del càncer de pulmó: aquestes són algunes de les tecnologies en salut made in Catalonia que es podran veure al Mobile World Congress 2019 (MWC) i el 4YFN, que arrenca el 25 de febrer a Barcelona.

La BioRegió de Catalunya –el sector català de les ciències de la vida i de la salut- compta amb un total de 142 empreses healthtech, segons l’Informe Biocat. Només entre 2016 i 2017 van néixer més de 30 empreses en aquest sector a Catalunya, una mitjana d’una nova companyia cada 20 dies. En conjunt, aquest subsector dona feina a prop de 1.700 treballadors i factura 175 milions d’euros l’any. El 85% de les companyies són microempreses i el 60% tenen menys de 5 anys.

 

Novetats que uneixen tecnologia i salut

Entre els expositors catalans que presentaran al MWC novetats de l’àmbit salut figuren Ateknea Solutions Europe, Bioaccez Controls, Centre de Visió per Computador (CVC), Goo Apps, MJN Neuroserveis, Mowoot, Lifevit, Sense4Care i Universal Doctor i els centres tecnològics Eurecat i i2CAT. Al 4YFN, hi exposaran companyies com Allergeneat, Atomian, FollowHealth, humanITcare, Indiehealth, IOMED, Mediktor i Medvisit.

Segons dades de Biocat, els principals àmbits d’especialització de les empreses healthtech de la BioRegió de Catalunya són les aplicacions mòbils (apps) de fitness i salut, història clínica electrònica i telemedicina.

Entre els productes de salut que presentaran les companyies de la BioRegió que participaran al MWC figuren:

  • Un dispositiu que monitoritza i detecta els primers símptomes motors del Parkinson, dissenyat per Sense4Care.
  • Tecnologia del GPS de pulmó, un sistema del Centre de Visió per Computador (CVC) que mitjançant tècniques de realitat augmentada i modelatge 3D serveix d’ajuda als metges per la detecció del càncer de pulmó.
  • El wearable MJN-SERAS de MJN Neuroserveis en forma d’audiòfon que mitjançant intel·ligència artificial es capaç de mesurar el risc de patir crisis d’epilèpsia i registrar dades de l’activitat cerebral.
  • El dispositiu mèdic Mowoot, que ofereix una solució no farmacològica, no invasiva i sense efectes secundaris per a pacients amb restrenyiment crònic. Després de 4 anys de proves i certificacions clíniques, ara tenen oberta una ronda de finançament a Capital Cell.
  • Una app creada per FollowHealth que permet fer el seguiment remot de pacients amb trastorns de salut mental a partir d’intel·ligència artificial.
  • L’app B.ENERGY, desenvolupada per Indiehealth, que permet fer seguiment de la salut digestiva en persones amb problemes intestinals.
  • Una solució per monitoritzar remotament els pacients, dissenyada per humanITcare.
  • L’aplicació mòbil Goo Check Surgery, de Goo Apps, que ofereix unes guies per millorar la seguretat dels pacients durant les intervencions quirúrgiques.

 

Segons dades de Biocat, en el període 2017-2018, les empreses healthtech catalanes van rebre 27 milions d’euros d’inversió. Entre les companyies amb una inversió més destacada al 2018 es troben Mediktor i MediQuo. Mediktor, l’aplicació mòbil que mitjançant intel·ligència artificial analitza els símptomes i avalua l’estat de salut de l’usuari, va tancar una ronda de finançament de sèrie A de 3 milions d’euros. Per la seva banda, MediQuo, l’app de xat mèdic que funciona 24 hores i 7 dies a la setmana, va rebre 4,5 milions d’euros en dues rondes durant 2018.

 

Convocatòria oberta per accelerar projectes ‘healthtech’

Biocat és l'organització que impulsa la BioRegió de Catalunya, el sector català de les ciències de la vida i de la salut, i treballa per transformar la ciència i tecnologia en creixement econòmic i impacte social.  

Biocat ha llençat una nova convocatòria de CRAASH Barcelona, un programa d’acceleració de 12 setmanes que ajuda els equips de recerca catalans i d’altres països europeus a llançar amb èxit al mercat innovacions en l’àmbit healthtech. La convocatòria per participar a CRAASH Barcelona és oberta fins el 13 de març al web del programa (www.craashbarcelona.org).

 

 Descarrega la nota de premsa 

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.