Vés al contingut

Aortyx, spinoff de l’Institut Químic de Sarrià especialitzada en la creació de dispositius endovasculars per a les disseccions d’aorta, va ser la guanyadora de la primera edició dels Premis Àlex Casta al millor pitch de la BioRegió. El seu CEO, Jordi Martorell, va recollir el guardó durant un acte celebrat en el marc de la presentació de l’Informe de la BioRegió 2020 – Reptes en endavant, elaborat per Biocat i CataloniaBio & HealthTech amb la col·laboració d’Amgen, en el marc d’un fòrum que va comptar amb el suport de la plataforma EATRIS

Els quatre finalistes dels premis van ser Alfons Carnicero, CEO i co-fundador d’ABLE Human Motion; Judit Cubero, co-fundadora i CEO de Glycardial Diagnostics; Valerie Vanhooren, co-fundadora i CEO d’ONA Therapeutics, i Natalia Adler, CEO de Pebble Analytics. El públic va assistir a l’acte de manera virtual i va votar en directe el guanyador, que va rebre el guardó de mans de la periodista Cristina Riba, dona d’Àlex Casta.

Aortyx va obtenir un premi per valor de 5.000€ –2.500 € en metàl·lic i 2.500€ de borsa d’hores de consultoria– gràcies al suport de Genesis Biomed, un trofeu commemoratiu per gentilesa d’UPF Ventures i 1 any de subscripció gratuïta a l’associació CataloniaBio & HealthTech.

 

Impulsar el talent de la BioRegió

Els Premis Àlex Casta són una iniciativa conjunta de l’ecosistema en record del Dr. Àlex Casta, reconegut professional del sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya, que va morir al desembre de 2018. Casta era director d’UPF Ventures i abans havia ocupat posicions de responsabilitat a Biocat i Caixa Capital Risc, a més de fundar l’startup RadisMed. A la primera edició dels premis que l’homenatgen s’hi van presentar 28 candidatures, de les quals el jurat va escollir-ne 5 finalistes tenint en compte criteris com l’avantatge diferenciador i innovador del projecte, el mercat potencial i l’impacte social.

L’objectiu dels premis és reconèixer el millor pitch de la BioRegió i impulsar el talent, donar visibilitat i incentivar l’emprenedoria dins l’ecosistema de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya. Seguir, en definitiva, la filosofia per la qual es regia Casta i que Riba va voler destacar durant el lliurament dels premis. “Esper que el trofeu reforci els valors que definien l’Àlex: treball, perseverança, lluita, compromís per millorar la vida de les persones i sempre sumant, aportant i col·laborant, amb actitud proactiva i positiva”, va desitjar.

 

Torna a veure la final dels Premis Àlex Casta.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.