Vés al contingut

Conèixer les oportunitats que pot oferir l’ecosistema de les ciències de la vida d’Adelaida (Austràlia) per a les empreses de la BioRegió: aquest és l’objectiu de la missió inversa organitzada aquest desembre per Biocat conjuntament amb bioXclusters plus, Health Industries South Australia i Government of South Australia.

A la trobada han participat tres companyies catalanes amb potencial interès pel mercat australià: Ferrer, Àvida Biotech i Happy Injections, startup sorgida del programa d·HEALTH Barcelona impulsat per Biocat.

Durant una jornada celebrada al Parc Científic de Barcelona, l’ecosistema australià ha presentat a les companyies de la BioRegió algunes de les seves fortaleses, com ara el règims d'incentius en R+D, l’accés a capital, l’activitat d’assaigs clínics o el seu potencial en fabricació tecmed. Representants d’Adelaide BioMed City, l'agència governamental de ciències de la vida d'Adelaida, han destacat que la regió té una economia acreditada amb una qualificació creditícia AAA i acords de lliure comerç amb el Japó, Singapur, Malàisia, Corea, Tailàndia, Indonèsia i la Xina.

 

Facilitar l’aterratge de les pimes

Aquesta missió inversa s’emmarca dins del projecte d’internacionalització bioXclusters plus, que va néixer com a continuació de l’aliança bioXclusters, impulsat per  Biocat (Catalunya), BioM (Bavaria), bioPmed (Piemonte) i Lyonbiopole (Auvergne-Rhône-Alpes).

bioXclusters plus desenvolupa acords bilaterals amb organitzacions anomenades “gateway”, que faciliten l’aterratge de pimes innovadores de ciències de la vida als següents mercats estratègics: Estats Units, Canadà, Corea del Sud, Austràlia, Brasil, Japó i Xina. Les organitzacions “gateway” promouen els seus ecosistemes de ciències de la vida i la salut i comparteixen interessos d’internacionalització amb Biocat i la resta de membres del projecte.

Millorar el posicionament internacional, enfortir les relacions amb mercats ja explorats, obrir nous mercats, proporcionar eines a mida per promoure la internacionalització de les empreses i identificar àrees d’intercanvi tecnològic i de col·laboració amb altres bioregions són les principals àrees d’actuació en què incideix bioXclusters plus.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.