Dos milions d'euros per a Life Science Entrepreneurs de Barcelona
El nou projecte de l'exdirectiu i empresari quebequès, François Arcand, demostrarà l'eficàcia d'una molècula per prevenir malalties cardiovasculars.

Redacció
Només dos anys després de la seva creació, Life Science Entrepreneurs amb seu a Barcelona i dirigida per l'empresari del Quebec, François Arcand , ha aconseguit que inversors privats catalans i suïssos financiïn els assajos preclínics d'un fàrmac candidat antiplaquetari que podria prevenir malalties cardiovasculars gràcies a una manera exclusiva de diluir la sang dels pacients en risc. Després d'aquesta primera ampliació de capital es prepara una segona ronda, de dos milions d’euros, per a principis de 2013.
"És un medicament que interessa als experts del sector perquè el seu nou mecanisme d’acció podria diferenciar-lo d’antitròmbics com Plavix®, l’estàndard actual, o del recentment incorporat Eliquis®", explica Arcand, que abans d'aquesta etapa emprenedora havia estat director general d'ERA Biotech (2004-2010) i Medicago Inc. (1997-2002). Life Science Entrepreneurs es dedica al desenvolupament de projectes científics d'alt risc i benefici que cobreixin necessitats no satisfetes en l'àmbit de les ciències de la vida.
Per desenvolupar i gestionar aquest projecte, Arcand ha fitxat tres especialistes provinents de multinacionals farmacèutiques: Martin Austin , que lidera el desenvolupament de negoci (anteriorment a F. Hoffmann-La Roche i Paul Royalty Funds); el Dr. José-Luis Fàbregas Vidal
, per a la direcció científica (anteriorment a Almirall), i el Dr. Jesús Llenas Calvo
, per a la part de farmacologia (també d'Almirall).
Una vegada finalitzats els assajos que confirmin la seguretat i l’eficàcia d'aquest medicament cardiovascular anomenat NmC, es desenvoluparà el fàrmac fins a la fase II —es necessitarà una nova inversió de quatre milions d'euros— i es llicenciarà a una farmacèutica amb la previsió que s'obtinguin els primers beneficis el 2015 i dividends abans de l'any 2026. Els drets sobre la molècula s’han obtingut d’una universitat estrangera.