Vés al contingut

REDACCIÓ

El degà de l’escola de negocis Esade, Alfons Sauquet, ha estat nomenat membre del Comitè Executiu de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET). Es converteix així en el segon membre de l’Estat espanyol en aquest organisme juntament amb el professor Manuel Castells.

Els òrgans de govern de l’IET –la Junta de Govern i el Comitè Executiu– són els responsables de la direcció estratègica de l’Institut a través de la definició de l'agenda estratègica d’innovació (SIA per les sigles en anglès) i la coordinació de les comunitats de coneixement i innovació (creació de convocatòries, avaluació i selecció de les mateixes i suport durant la implementació de les KIC seleccionades).

Alfons Sauquet: “Espero contribuir a aconseguir que la recerca europea sigui aplicable a la vida real de la gent i les seves empreses. La ciència i el món dels negocis han d'estar més connectats"

De l’ampli currículum de Sauquet, cal remarcar que és membre del consell acadèmic de l'Associació Internacional de Recursos Humans en Organismes Internacionals (AHRMIO), investigador principal del Grup de Recerca en Aprenentatge i Coneixement en les Organitzacions (GRACO) i assessor dels ministeris d'Educació i de Ciència i de la Wirtschaftsuniversität Wien en programes de qualitat educativa.

Com a expert en processos d'aplicació de la innovació a les organitzacions, la tasca del professor Sauquet és aportar a la cultura de l’IET un perfil de broker que ajudi a "transformar la recerca en innovació i la innovació en negoci", en paraules del degà d'Esade. “Espero contribuir a aconseguir que la recerca europea sigui aplicable a la vida real de la gent i les seves empreses. La ciència i el món dels negocis han d'estar més connectats", ha afegit Sauquet.

L’IET és l'aposta més important i amb més pressupost desenvolupada per la Comissió Europea per impulsar la competitivitat i el lideratge europeu en temes d'innovació i així fer front als seus principals competidors: Estats Units, Canadà i el Japó. L'IET és la primera iniciativa europea que integra els tres àmbits del triangle del coneixement –educació, recerca i innovació–, pel motiu que explica el professor Sauquet, transformar les idees i el coneixement en oportunitats de negoci.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.