El director de l’Institut de la Màcula i de la Retina s'incorpora al comitè d'experts de la xarxa europea EVICR.net
Els últims 12 anys, el Dr. Jordi Monés s'ha volcat en el tractament i recerca de la degeneració macular, la retinopatia diabètica, les malalties maculars i la microcirurgia vitrirretinal.
La setmana passada es va celebrar a Londres la cinquena reunió dels membres de la xarxa europea de centres de recerca clínica oftalmològica (5th EVICR.net Members Meeting) amb una novetat destacable, la presència catalana en els seus comitès d’experts. El Dr. Jordi Monés, oftalmòleg i director de l’Institut de la Màcula i de la Retina-Centre Mèdic Teknon, ha estat escollit recentment per formar part del comitè d’experts de la Retina Subsecció Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE) i altres malalties de la retina.
Durant els 12 últims anys, Monés s’ha dedicat exclusivament al tractament i investigació de les malalties de màcula, retina i vitri. Les seves àrees d'especial interès són la degeneració macular, la retinopatia diabètica, les malalties maculars i la microcirurgia vitrirretinal.
Actualment, l’EVICR.net (European Vision Institute Clinical Research Network) té 72 membres de 16 països europeus. Dels set membres de l’Estat espanyol, quatre són catalans: el Centre d’Oftalmologia Barraquer (Barcelona), l’Institut Català de la Retina (Barcelona), l’Institut de la Màcula i de la Retina-Centre Mèdic Teknon (Barcelona) i l’Hospital Universitari Josep Trueta (Girona).
Els objectius d’aquesta xarxa són garantir un alt nivell de qualitat i excel·lència en els treballs de recerca clínica en oftalmologia seguint les directives europees i internacionals, promoure estudis multicèntrics de recerca clínica dins de la Unió Europea, coordinar les activitats de formació per als seus membres i servir com un recurs per a la indústria amb la finalitat de promoure el desenvolupament de nous medicaments i productes sanitaris.