Els alumnes de d·HEALTH Barcelona busquen necessitats no cobertes al Clínic, Vall d’Hebron i Can Ruti
<p>Els equips del programa impulsat per Biocat per formar emprenedors i innovadors en salut fan una immersió clínica de dos mesos</p>
Els alumnes de la sisena edició de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), el programa impulsat per Biocat per formar nous innovadors i emprenedors en salut, han començat la fase d’immersió clínica del programa. Dividits en tres equips multidisciplinars, buscaran necessitats clíniques no cobertes a tres hospitals de referència.
Enguany, la immersió dels alumnes té lloc al Servei de Ginecologia, Obstetrícia i Neonatologia de l’Hospital Clínic, al Servei de Psiquiatria de l’Hospital Vall d’Hebron i a la Direcció Clínica de l’Àrea del Tòrax de l’Hospital Germans Trias i Pujol, que col·labora per primer cop al programa. “Es tracta d’una oportunitat que segur ens permetrà trobar noves maneres per seguir oferint la millor assistència als nostres pacients”, destaca Antoni Rosell, director clínic de l’àrea del Tòrax de l’Hospital Germans Trias i Pujol.
Millores per als hospitals i oportunitats de negoci
d·HEALTH Barcelona impacta cada any en més de 1.000 persones, des de professionals hospitalaris fins a inversors i pacients. Fins ara, els estudiants que han passat per d·HEALTH han identificat més de 4.700 necessitats clíniques no cobertes en 4 hospitals: Sant Joan de Déu, Hospital Clínic, Institut Guttmann i Vall d’Hebron.
D’aquestes necessitats, un 30% oportunitats de millora que poden implementar els propis hospitals. A l’Hospital Sant Joan de Déu, per exemple, ja s’han implementat el 30% de les propostes de millora detectades pels equips de d·HEALTH Barcelona. A l‘Hospital Clínic de Barcelona, algunes de les propostes relacionades amb la millora de l’experiència del pacient s’han convertit en prioritats al Pla Estratègic del centre.
Un altre 65% de les necessitats detectades són susceptibles de convertir-se directament en oportunitats de negoci. Per exemple, arran d’una immersió clínica a l’Institut Guttmann, un dels equips d’estudiants va crear MOWOOT, un dispositiu mèdic que ofereix una solució no farmacològica, no invasiva i sense efectes secundaris per a pacients amb restrenyiment crònic. Actualment tenen oberta una ronda de finançament a Capital Cell, amb la qual esperen aconseguir fins a 400.000 euros.
Galeria de fotos (Flickr): Immersió clínica a l'Hospital Germans Trias i Pujol