Els socis de Transbio presenten un fòrum per impulsar nous projectes en medicina molecular i innovació agroalimentària
Es farà del 25 al 27 de setembre a Montpeller coincidint amb l’EIC 2013. Biocat és una de les 32 entitats i empreses que participen en aquest projecte europeu.
Redacció
Els socis del projecte Transbio Interreg Sudoe organitzen el Transbio Emergence Forum per impulsar projectes de col·laboració de negocis i recerca entre les regions del sud-oest europeu en l’àmbit de la medicina molecular i la innovació agroalimentària, del 25 al 27 de setembre a Montpeller (França). És un esdeveniment adreçat als líders i professionals d’empreses, oficines de transferència tecnològica, centres de recerca i plataformes cientificotecnològiques.
Transbio (2013-2014), la continuació del projecte Interbio (2009-2012), té com a objectiu potenciar que la recerca en ciències de la salut es transfereixi al mercat. En total hi participen 32 entitats de vuit regions de França, Portugal i Espanya i per part de Catalunya són Biocat, el Parc Científic de Barcelona (PCB), el Parc de Recerca UAB i CataloniaBIO.
Casos d’èxit a Montpeller
El dia 25 de setembre es farà un estudi de camp amb els representants del projecte Transbio i empresaris i executius de l’àrea de Montpeller per analitzar els èxits i els obstacles que han tingut a l’hora de crear empreses innovadores i durant el desenvolupament del negoci. També es presentarà un exemple de finançament pioner a França per donar suport al creixement d’empreses de biosalut, el Banque Publique d'Investissement.
La trobada es farà a les instal·lacions de Sanofi. Les places per assistir-hi com a públic són limitades. Les empreses i entitats catalanes interessades cal que confirmeu l’assistència a acasta@biocat.cat abans del 10 de setembre.
Programa científic i reunions B2B
Els dies 26 i 27 de setembre se celebrarà el fòrum amb un programa científic i un espai per a trobades B2B que comptarà amb una plataforma on-line de suport on es podran concretar les reunions.
A la sessió plenària A novel and highly innovative treatment for the acute myocardial infarction, el dia 26 a les 8.30 h, es presentarà en primícia un tractament que estan desenvolupant l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona i els laboratoris Pierre Fabre. Aquest és el primer partnership sorgit del projecte Transbio, que ha començat fa només quatre mesos.
Una vintena de pitch sessions (de 5 minuts) a càrrec d’experts en medicina molecular abordaran temes d’actualitat com el descobriment de nous biomarcadors per al tractament del càncer, un xip d’ADN per a la detecció ultrasensitiva i específica de substàncies, nanodispositius intel·ligents, solucions integrades per al desenvolupament de medicaments bio i noves teràpies a la indústria farmacèutica o aplicacions per al diagnòstic i monitorització de malalties. En innovació agroalimentària, els especialistes obriran el debat sobre els últims avenços en la recerca agrigenòmica, les estratègies biotecnològiques per millorar la resistència als herbicides, els biomarcadors de genotoxicitat per garantir una millor seguretat alimentària, entre d’altres.
De Catalunya participaran Oryzon, Aniling, Leitat Centre Tecnològic, Laboratoris Ordesa, el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) de la Universitat Rovira i Virgili.
De la resta de regions, el Centre de Recerca de Càncer de Tolosa, l’Institut de Farmacologia i Biologia Estructural (IPBS) de Tolosa, l’Institut de Biologia Experimental i Tecnològica (iBET), Sanofi, Skultdtech (nous biomarcadors), Genosalut (kits de diagnòstic genètic), Lipopharma (disseny i descobriment de medicaments d’última generació amb un nou enfocament terapèutic), Dendris (diagnòstic de tercera generació), Phylogene (al·lèrgies alimentàries), Lallemand (R+D i producció de llevats, bacteris i bioingredients), entre d’altres.
Presentacions de plataformes científiques i OTT
El fòrum també dedicarà un espai perquè set plataformes cientificotecnològiques presentin els seus serveis de suport a la recerca: la del Parc Científic de Barcelona (Drug Discovery), de la Universitat de Santiago de Compostel·la, de l’IPBS, de l’Institut Europeu de Química i Biologia (IECB), del Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF) de València, de BIOIB i del Centre Nacional de Recerca Científica (CNRS) de França.
A més, quatre Oficines de Transferència Tecnològica (OTT) —del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) de Barcelona, de la Universitat de Santiago de Compostel·la, de la Universitat Politècnica de València i l’OTRI Toulouse— explicaran el seu funcionament i la cartera tecnològica de la que disposen.
- Programa
- Inscripció gratuïta (abans del 13 de setembre)
Les empreses i entitats interessades a participar-hi només s’han de fer càrrec de les despeses de viatge i allotjament.
El Transbio Emergence Forum coincideix amb la celebració de l'Euromediag International Convention (EIC 2013) sobre diagnòstic mèdic i medicina personalitzada, també a Montpeller.
Pots seguir el fòrum a Twitter amb l'etiqueta #Transbio.
Data: del 25 al 27 de setembre de 2013
Lloc: dia 25 (Génopolys • 141 rue de la Cardonille • Montpeller) / dies 26 i 27 (SupAgro • 2 place P. Viala • Montpeller)
Notícia relacionada (7/10/2013)
Consultes:
Biocat
Àrea de Desenvolupament de Negoci
Dr. Alex Casta (Responsable d'Innovació i Transferència Tecnològica)
acasta@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89
Organitza: |