Vés al contingut

Redacció

El creixent envelliment de la població i un context econòmic restrictiu reclamen un replantejament de l'actual estructura dels serveis sanitaris, de manera que es pugui oferir una major qualitat assistencial sense augmentar els pressupostos. Les ACO (Accountable Care Organizations) i les PPP (col·laboracions públic-privades) podrien garantir el futur del sistema sanitari? Són solucions vàlides en el context actual? Per donar resposta als reptes del sector mitjançant l'estudi de les últimes tendències i casos d'èxit nacionals i internacionals, Fira de Barcelona ha creat el MIHealth Management & Clinical Innovation Forum, que se celebrarà els dies 24 i 25 de maig de 2012 a Barcelona.

Per a l'organització d'aquest fòrum, Fira de Barcelona compta amb l'assessorament d'un comitè científic format per una vintena d'experts del sector de la salut —entre ells la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat— provinents de diferents hospitals espanyols, conselleries de salut, entitats sectorials, col·legis de metges i escoles de negoci.

A l'Estat espanyol, les comunitats autònomes gastaran el 2012 prop d'un 6% menys en salut respecte l'any passat. Això vol dir 1.210,95 euros per persona de mitjana (el 2011 van ser 1.288,58 euros). Josep Maria Piqué, director general de l'Hospital Clínic de Barcelona i president de MIHealth Forum, explica que es tracta en definitiva de "compartir propostes i estratègies entre clínics, gestors i indústria sanitària sobre com facilitar la transferència ràpida i eficient de noves idees i coneixement, i que ens permetin ajudar a fer el nostre sistema de salut sostenible al llarg del temps".

Les sessions s'estructuraran en quatre blocs:

  • Coneixement clínic i gestió de la innovació: de la idea al mercat
  • Tecnologies per a la transformació del sistema sanitari
  • Innovació en la gestió de les organitzacions de la salut
  • Sostenibilitat dels sistemes sanitaris

Dels principals temes que s'analitzaran, en destaquen la gestió de la cronicitat, la teleassistència i l'impacte de les TIC en l'àmbit sanitari, el foment de la innovació entre el personal clínic i l'anàlisi de casos d'èxit com Kaiser Permanent.

Experiències internacionals a Catalunya

Entre els ponents figuren noms com Ron Kikinis, fundador del Laboratori de Planificació Quirúrgica de Harvard (Boston, EUA); sir Andrew Dillon, director general del National Institute for Health & Clinical Excellence (NICE) del Regne Unit, que torna a Barcelona després de participar al Fòrum Biocat 2011; Hung Chi-Tim, director general del clúster hospitalari de Central Kowloon (Hong Kong), i Mercè Balcells, investigadora de la divisió conjunta de Tecnologia i Ciències de la Salut de Harvard-MIT.

En opinió de Piqué, per enfocar el futur és imprescindible "la cooperació entre professionals de la salut, gestors i polítics sanitaris, la indústria mèdica en general i els propis pacients que hauran d'adoptar un rol més actiu i participatiu i una coresponsabilitat en les decisions sanitàries d'àmbit general i en les que els afectin directament". El fòrum es dirigeix a professionals de la salut, gestors, directors generals, consellers delegats i alts directius de l’entorn sanitari i, també, als empresaris proveïdors de tecnologia, serveis i productes.

El MIHealth Forum compta amb el suport de més de 20 institucions com els governs català i basc, la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin), el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), ??la Societat Espanyola de Directius de la Salut i els principals hospitals (Xarxa Itemas i Regic, que concentren el 80% de la inversió en recerca a l'Estat).

Inscripció (25% de descompte per als membres de la BioRegió de Catalunya. Cal introduir el codi VPN4QD2S)

Data: 24 i 25 de maig de 2012
Lloc: Palau de Congressos (recinte firal de Montjuïc) • Av. Maria Cristina, s/n Barcelona

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.