Vés al contingut

REDACCIÓ

La Federació Europea de Biotecnologia (EFB) —amb la col·laboració de Biocat, la Societat de la Indústria Química (SCI), el Consell de Recerca d'Enginyeria i Ciències Físiques del Regne Unit i l'empresa biotecnològica Novozymes— porta a Barcelona el primer congrés Applied Synthetic Biology in Europe del 6 al 8 de febrer de 2012.

La biologia sintètica és un camp de recerca emergent que combina la ciència i l'enginyeria. Tot i que engloba diferents enfocaments, metodologies i disciplines, l'objectiu comú és el disseny i la construcció de noves funcions biològiques i sistemes que no es troben en la naturalesa. Cada cop té un pes més important per al sector biotecnològic, i entre els reptes actuals hi ha el disseny de nous productes farmacèutics, la biotecnologia mediambiental, els biocombustibles, els nous biocatalitzadors i les fonts sostenibles d’alimentació.

El congrés que s'organitza a Barcelona se centrarà en la recerca europea en biologia sintètica microbiana i vegetal orientada a les necessitats de la indústria biotecnològica. El programa s'estructura en conferències plenàries, on s'han convidat representats de laboratoris europeus, i presentacions de 15 minuts a càrrec de científics de centres de recerca on presentaran els seus darrers treballs.

Els participants procedents d’institucions acadèmiques i els treballadors d’empreses membres institucionals de l’EFB es poden beneficiar d’una tarifa d’inscripció reduïda preferent. També s'ofereixen beques de 200 euros per cobrir el cost de la participació d’estudiants, sempre que un membre sènior del mateix grup s’inscrigui a la trobada amb tarifa normal. Aquestes beques estan limitades a una persona per institució.

Dies: del 6 al 8 de febrer de 2012
Lloc: UAB-Casa Convalescència • C/ Sant Antoni M. Claret, 171 • Barcelona (mapa)

La Fundació BioBricks dels Estats Units és pionera pel que fa a la divulgació internacional d’informació sobre els avenços en biologia sintètica, especialment dels EUA. Tot i l'interès que la comunitat científica té en aquest tema, segons l'EFB, Europa no s’ha organitzat tan bé a l’hora de construir vincles sòlids entre el sector industrial de la biotecnologia i la recerca bàsica. En aquest sentit, l'EFB té previst crear un nou grup dins de la Secció de Fisiologia Microbiana per fomentar els avenços en biologia sintètica.

L'últim gran congrés de l'EFB a Barcelona va ser Symbiosis: science, industry and society, el 2009, coorganitzat amb Biocat.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.