L’Academia Europaea, una de les societats de científics més prestigioses del món, obre una seu a Barcelona
La delegació catalana serà la seu de l’acadèmia per al sud d’Europa i contribuirà a la dinamització de la recerca, l’educació i la innovació.
Redacció
L’Academia Europaea, una entitat amb un paper rellevant a Europa com a agent d’opinió en política científica i en la promoció de bones pràctiques, tindrà una seu a Barcelona. L’Institut d’Estudis Catalans acollirà la nova oficina, que serà gestionada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i dirigida per la Dra. Genoveva Martí, investigadora ICREA i professora del Departament de Lògica, Història i Filosofia de la Ciència de la Universitat de Barcelona.
Uns 2.000 acadèmics d'arreu d'Europa formen part d'aquesta entitat sense ànim de lucre. Entre els seus membres hi ha catalans destacats com Mateo Valero (Barcelona Supercomputing Center), Joan Guinovart (IRB Barcelona), Pere Puigdomènech (Centre de Recerca en Agrigenòmica) i Ramon Gomis (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer). El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, també n’és membre acadèmic i de la junta de govern.
Aquesta és la segona subseu que l’Academia Europaea inaugura fora del Regne Unit, després que l’any passat obrís una delegació a la localitat polonesa de Breslau. La iniciativa ha estat impulsada per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Obra Social “la Caixa”.