Vés al contingut

El 24 i 25 de febrer Barcelona va convertir-se per primera vegada en la seu del Congreso de Científicos Emprendedores, que va celebrar la seva quarta edició amb la participació de més de 350 científics, emprenedors i inversors del sector de les biociències, tecnologies de la informació i comunicació per a generar noves oportunitats de negoci d’alt valor afegit.

Organitzat per l'Associació Espanyola d'Emprenedors Científics (AEEC) i Science & Business Events Management (SciBEM), el congrés va tenir com a punts destacats la importància d’una bona estratègia de comunicació corporativa, la gestió eficaç de la propietat intel·lectual i el pacte de socis.

També es va parlar sobre la necessitat de dotar el sistema de mecanismes d’acompanyament de la recerca a les demandes del teixit empresarial, l’aparició de nous agents i vehicles d’inversió com venture philantropies o les fundacions de pacients, els alts nivells de liquiditat actuals i l’impuls dels equips duals de científic i empresari.

Albert Barberà, director general de Biocat, va participar a la taula "d'Innovació 6.0" i Roi Villar, cap d'Internacionalització de Biocat, va intervenir a la taula "Nous formats d'innovar i comunicar per a emprenedors científics".

El congrés comptava amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", la Fundació Bosch i Gimpera i l'Associació de Biotecnòlegs de Catalunya i el suport de Biocat (com a patrocinador principal), l'Àrea d'Emprenedoria i Formació del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Mind the Byte, Capital Cell, Institut Empresarial de Biotecnologia i la Fundació Repsol.

Les darreres edicions del Congreso de Científicos Emprendedores es van celebrar a Madrid, Granada i València. Segons l'organització, Barcelona ha estat escollida perquè ha esdevingut un autèntic ecosistema d’innovació, un clúster que concentra parc científics i centres de recerca d’excel·lència però també un alt nombre d’empreses, start-up i spin-off, que permeten transformar el coneixement, la ciència i la tecnologia en creixement econòmic i impacte social

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.