Vés al contingut

Redacció

El Parc de Recerca UAB (PRUAB) ha lliurat els premis, el dia 29 de novembre, als tres projectes guanyadors del Programa Generació d’Idees 2013 adreçat als estudiants de doctorat i investigadors de la universitat que tinguin interès a generar solucions de mercat a partir de la seva recerca.

El primer premi ha estat per MyStone, un dispositiu que permet agilitzar el procés d’identificació i classificació dels càlculs renals, desenvolupat pels investigadors Francisco Blanco, Montserrat López-Mesas i Manuel Valiente, del grup de Tècniques de Separació en Química del Departament de Química, i Felipe Lumbreras i Joan Serrat, del Centre de Visió per Computador de la UAB. Aquest dispositiu també ofereix, amb el seguiment d’un uròleg, les pautes alimentàries i el tractament mèdic més adient. El guardó consta de 2.500 euros i sis mesos d’incubació a l’Edifici Eureka.

El projecte Celifast, un biosensor per al diagnòstic ràpid de la malaltia celíaca, presentat pels investigadors Ona Illa, Jofre Ferrer, Jean-Didier Marechal i María Isabel Pividori de la Facultat de Ciències, s'ha emportat el segon premi de 1.500 euros.

Els guanyadors del tercer premi de 1.000 euros han estat Enric Vidal i Ferran Sala del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) amb el projecte SESC. Es tracta d’un servei de suport al diagnòstic als escorxadors, que ofereix una gestió integral per identificar malalties de rellevància en salut pública i animal.

Un jurat d'experts en valorització d’idees de negoci, entre els quals hi ha Buenaventura Guamis del PRUAB, Carlos Lurigados de Biocat, Carlos Esteban d'Amgen, Josep Escaich de Bioibérica, Jordi Carrera d'STAT Diagnostica, i Sergi Audivert d'AB-Biotics, ha escollit els vencedors d’entre els sis projectes que havien quedat finalistes en una selecció prèvia d'aquest programa.

"Aquests guardons reconeixen la viabilitat tecnològica i econòmica dels projectes, a més d’altres factors com el grau d’innovació, l’estat de desenvolupament, el model de negoci, l’equip, la necessitat del mercat i la qualitat de la presentació", va explicat Buenaventura Guamis, director general del PRUAB, durant l'acte. A través d'aquest programa, que es fa per segon any i que ha comptat amb el suport de Biocat, la UAB i el PRUAB volen "ajudar els nostres investigadors a fer el pas que els separa del mercat, guiant-los en el procés de transformació d’un projecte de recerca en un projecte empresarial”.

Notícia relacionada (23/7/2013)

Organitza:
Amb el suport de:
      
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.