Vés al contingut

Reclamar i crear valor. El líder de l’equip de negociació d’un projecte biotecnològic ha de ser hàbil i sentir-se còmode amb aquests dos punts si vol obtenir un resultat favorable, segons Juan Malaret, consultor en negociació i lideratge i ponent de la primera sessió del programa formatiu Biocàpsules 2010 de Biocat, que es va fer dijous passat al Museu Colet de Barcelona.

Per a Malaret, la negociació està basada en un intercanvi d’interessos diferents entre dues parts: “El que és molt important per a tu i que per a mi ho és relativament, a canvi del que per a mi és molt important i per a tu no tant”. Per garantir uns resultats satisfactoris per a l’empresa, Malaret aconsella “fer molt bé la relació dels interessos, diferents dels de l’altra part, i proposar-los hàbilment”.

Durant el matí la sessió es va centrar en l’anàlisi conceptual de les fases del procés de negociació, i a la tarda els assistents van resoldre un cas pràctic basat en una situació real. El grup estava format per directors generals, directors d’R+D i directors comercials, principalment, d’empreses biotecnològiques i farmacèutiques i entitats de gestió d’R+D.

Mercedes Diz, Associated Head Business Analysis & Psoriasis New Products Global Marketing de Laboratorios Almirall, explica que participar en aquesta Biocàpsula “m’ha semblat interessant, tenint en compte que és un curs d’un dia. Està molt ben plantejat i molt inclinat a la pràctica”.

Precisament el vessant pràctic és un dels aspectes que més han valorat els assistents. Per a Carles Lorenzo, director de Màrqueting d’Alexion Pharma, “els casos pràctics han sigut molt útils, mentre que la part de teoria, molt clarificadora, m’ha servit per posar les idees en ordre”. Glòria Pladellorens, directora de Qualitat i Sistemes d’Informació del Parc Científic de Barcelona (PCB), “trobo que és una sessió ben aplicada al camp de la biotecnologia i que els exemples aportats s’assemblen als que et pots trobar a la vida real”.

“El que es va tractar ho trobo en el meu dia a dia, tant el que es refereix a crear valor com a reclamar-ho. Aquest tipus de curs et fa reflexionar perquè tornes a allò que és bàsic i que és fonamental per tal que les coses surtin bé”, reconeix Diz, “ i també ha estat molt interessant conèixer gent entre els assistents que fa coses semblants”.

Propera Biocàpsula: Desenvolupament de negoci

La propera sessió de Biocàpsules serà Desenvolupament de negoci i es farà el dia 27 d’abril al Museu Colet de Barcelona. Estarà impartida, novament, per Sergi Trilla i Jaume Rodó, president i director general de Trifermed Group, respectivament.

     Més informació: Biocat • Secretaria tècnica de les Biocàpsules • Tel. +34 93 310 33 30 • innovacio@biocat.cat

      

     Etiquetes:
     Subscriu-te a les nostres newsletters

     Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.