Vés al contingut

REDACCIÓ

Pere Solà ha cessat com a director general d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, càrrec que ocupava des de 2007, i emprèn una nova etapa com a director del Parc de l'ALBA-Sincrotró ALBA a Cerdanyola del Vallès. Substitueix en el càrrec Miquel Sodupe, que ha estat director del Parc des de l'any 2006.

Nascut a Ribes de Freser el 1953, Solà té una àmplia trajectòria com a arquitecte i assessor urbanístic. Ha treballat com a arquitecte municipal de Ripoll (1983-1989), ha estat cap del Servei de l'Oficina d'Informació Urbanística del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a la demarcació de Girona (1985-1992), assessor urbanístic de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (1990-1991), delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona (1993-2006) i assessor de l'Ajuntament de Girona per a la integració urbana del ferrocarril convencional i TGV (2006-2007). El 1987 va rebre el Premi Nacional d'Urbanisme.

El Parc de l'ALBA és un dels principals projectes de la Generalitat de Catalunya per a l'impuls de l'economia del coneixement. Aquest desenvolupament comprèn 340 hectàrees i prop de 2 milions de metres quadrats de sostre potencial per a activitats productives innovadores, habitatges, equipaments i comerços, i està situat al voltant del laboratori de llum sincrotró ALBA (CELLS) i davant la Universitat Autònoma de Barcelona. Es desenvoluparà en un termini de 15 anys, amb un nivell de qualitat urbana, ambiental i infraestructural exemplar, i té la vocació de transformar el Vallès, a mig termini, en un dels principals pols innovació del sud d'Europa.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.