Vés al contingut

 1. Les Femtech de la BioRegió de Catalunya ocupen la cinquena posició en el rànquing europeu en nombre d’empreses per a la salut de la dona. Biocat ha volgut visibilitzar aquestes companyies que desenvolupen solucions per millorar la salut i el benestar de la població femenina, coincidint amb la temàtica de La Marató de 3Cat d’aquest any.
   
 2. InBrain Neuroelectronics aconsegueix 20 milions d’euros del BEI per a I+D en neurotecnologia i anuncia el tancament d’una ronda de finançament per a l'any vinent. Una altra de les grans operacions d’enguany també s’ha anunciat aquest mes: SOM Biotech ha captat 17 milions d'euros del BEI i del fons Prevail Partners.
   
 3. Altres operacions d’aquest mes han estat FreeOx Biotech SL (1,7 milions d'euros), Oryzon ha rebut un ajut econòmica de 500.000 dòlars per a ORY-4001 i la biotec Oniria Therapeutics ha estat seleccionada per al programa NEOTEC 2023 del CDTI Innovación - Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (Ministerio de Ciencia e Innovación) amb una subvenció de 335.000 €.
   
 4. Pel que fa a novetats d’startups i scaleups de la BioRegió de Catalunya, Inbiomotion ha tancat un acord per a la comercialització del seu test a l’Àfrica Subsahariana, i les empreses del sector Zymvol i MJN han estat premiades per la Comissió Europea per la seva innovació.
   
 5. L’Hospital Clínic ha estat escollit segon millor hospital públic d’Espanya segons Monitor de Reputación Sanitaria. Destaca amb cinc serveis en primera posició: Aparell Digestiu, Cirurgia General i Digestiva, Hematologia, Nefrologia i Radiodiagnòstic. A més, ha anunciat la posada en marxa d’un nou Institut del Càncer per convertir-se en un centre de referència i líder en oncologia.
   
 6. Respecte a la captació d’ajuts europeus, el Barcelona Supercomputing Center s’ha erigit com la primera entitat del sector de l’Estat que més fons Next Generation ha rebut. A Catalunya, se situa en quarta posició per darrera de TMB, Seat i QEV.
   
 7. Aquest mes també ha estat notícia la presentació del Pla d’acció del Hub de Teràpies Avançades i Emergents de Catalunya davant de més de 150 professionals del sector, on es van presentar les cinc principals línies de treball per a posicionar la BioRegió de Catalunya en aquest àmbit a nivell internacional.
   
 8. En farma, Amgen ha signat un acord de col·laboració amb PostEra, una empresa de biotecnologia, amb seu a Boston, especialitzada en l'ús d’intel·ligència artificial per descobrir noves teràpies de molècules petites. A banda, Grifols ha rebut el vistiplau per assajar un fàrmac oncològic als EUA, i Almirall ha entrat en el negoci de l’ARN. La família Gallardo, propietària d’Almirall, ha anunciat la creació del fons de capital risc Healthgrower.
   
 9. Leanbio, una empresa farmacèutica especialitzada en el desenvolupament i fabricació de fàrmacs biològics i biosimilars, invertirà 35 milions d'euros a construir una nova fàbrica a Sant Quirze del Vallès.
   
 10. Biocat no s’ha volgut perdre la celebració del desè aniversari de Tech Barcelona i hi ha participat organitzant dues sessions sobre intel·ligència artificial i dades sanitàries al Tech Spirit Barcelona 2023.  
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.