Vés al contingut

 1. Diverses startups han captat inversió privada o han rebut finançament públic aquest mes de novembre, com Peptomyc (5 milions d’euros), MiMARK Diagnostics (4,2 milions d’euros) -empresa amb presència a l’Invest BioRegion Portal-, Methinks AI (2,5 milions d’euros), Manina Medtech (1,75 milions d’euros) -participant de la 5a edició de CRAASH Barcelona i a qui BioEmprendedores ha entrevistat recentment-, Kamleon (1 milió d’euros) , Vytrus Biotech (575.000 euros), StereoDive Medical (200.000 euros) i D-sight (100.000 euros), que ha estat premiada en el concurs europeu EIT Health Innostars 2023. Cal destacar també l’ampliació de capital de l’scaleup Oryzon Genomics mitjançant un programa de bonus convertibles en accions de fins a 45 milions d’euros. Biocat donarà a conèixer el total de la inversió captada en 2023, així com els indicadors més rellevants de l’ecosistema de ciències de la vida i la salut de Catalunya a l’Informe de la BioRegió de Catalunya 2023, que es presentarà el pròxim 12 de febrer de 2024, en col·laboració amb ACCIÓ, CataloniaBio&HealthTech, Farmaindustria i Fenin. Ja pots aconseguir la teva entrada!
   
 2. Pel que fa als fons d’inversió especialitzats de la BioRegió de Catalunya, Knynexis, biotec cofundada per Ysios Capital, ha captat 57 milions d'euros. Juntament amb Forbion, ha participat a la sèrie A d’aquesta startup holandesa, que van cofundar i que es dedica a l’esquizofrènia.
   
 3. Al novembre també hem sabut que la gestora catalana Grow VP gestionarà FITA, els fons de transferència tecnològica del Govern, que té una dotació de 55 milions d'euros, amb què es pretén invertir i potenciar les spin-offs de les universitats catalanes.
   
 4. I en recerca, la Universitat de Barcelona (UB) ha llicenciat una innovadora tecnologia a IMIDomics Inc., una biotec de descobriment de fàrmacs centrada en el pacient, per avançar en la investigació destinada a comprendre i tractar aquest tipus de trastorns.
   
 5. Altres notícies que evidencien la competitivitat internacional dels hospitals de Catalunya ha estat l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau que ha realitzat la primera reconstrucció total d’abdomen del món.
   
 6. Precisament aquest hospital serà un dels sis centres on els participants de la propera edició de d·HEALTH Barcelona (Part Time) podran dur a terme la immersió clínica. Si tens una idea innovadora que et fa somiar, ja pots apuntar-te a la segona edició del programa de formació de talent en innovació en salut de Biocat. Hem obert nova convocatòria!
   
 7. En aquest apartat cal destacar també l’activitat de M&A (fusions i adquisicions) d’aquest mes ha estat liderada per Palex, que ha adquirit Burke&Burke, una distribuïdora d’equips mèdics d’Itàlia i per Uriach, que ha venut el 30% del capital al fons anglès ICG per 250 milions d’euros. L’empresa catalana utilitzarà els diners per finançar l’adquisició dels laboratoris francesos Ineldea i convertir-se en una referència europea al sector de la nutracèutica.
   
 8. Pel que fa a inversió en actius, l'empresa Azbil Telstar ha anunciat que inverteix 2 milions per ampliar la seva seu a Terrassa.
   
 9. En farma, Grífols ha anunciat l’autorització de la FDA per ampliar la capacitat de purificació de la seva planta de Clayiton. La companyia també ha fet públic que construirà una nova planta al Canadà per augmentar la seva fabricació. A banda, Almirall ha rebut l’aprovació per part de l’Agència Europea del Medicament (EMA) per vendre el seu medicament per a la dermatitis atòpica, amb previsió de ventes de 400 milions d’euros.
   
 10. I no podem finalitzar aquest espai sense animar-vos a consultar i navegar per totes les noves seccions i apartats que hem creat al nou web de Biocat, que publiquem amb l’objectiu de contribuir a l’increment del posicionament nacional i internacional de la BioRegió de Catalunya.
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.