Vés al contingut

El programa de postgrau d·HEALTH Barcelona, la principal iniciativa de Biocat per desenvolupar talent i emprenedoria en salut, arribarà el proper gener de 2018 a la seva cinquena edició. El procés d’admissió, que ja és obert, es dirigeix a joves titulats en els àmbits d’empresa, disseny, enginyeria industrial o ciències de la vida que vulguin convertir-se en emprenedors en el sector de la salut i les tecnologies mèdiques.

Reconegut internacionalment entre les primeres posicions de rànquings de prestigi com Tech.EU o Health Startup, que la qualifica com “probablement la millor acceleradora d’innovació en salut d’Europa”, el programa forma equips multidisciplinaris on els fellows experimenten un cicle complet d’innovació, des de la identificació de necessitats mèdiques no cobertes en hospital punters de Barcelona fins al disseny i prototipatge d'una solució viable, i que acaba en la cerca de finançament amb l’objectiu de crear una start-up.

Accelerant l'emprenedoria mitjançant el biodisseny

Segons les dades obtingudes de les tres primeres edicions (la quarta està en curs), el 97% dels graduats emprenen un projecte propi o troben feina al sector just després d’acabar el programa. Concretament, ja han sorgit 40 nous emprenedors que han desenvolupat nou projectes, tres dels quals s’han constituït com a start-up i han aixecat un total de 2,7 milions d’euros.

El programa impacta cada any a 1.100 persones entre personal sanitari i hospitalari, pacients, mentors, professorat, centres de recerca i tecnològics i altres actors clau del sector. “Un dels nostres objectius és promoure la innovació al sector i contribuir a generar un ecosistema més fort i competitiu”, explica el director acadèmic de Moebio i director d’e-Health i Health 2.0 a l’Hospital Sant Joan de Déu, Jorge Juan Fernández.

d·HEALTH Barcelona és un dels quatre únics programes europeus inspirats en la metodologia de biodisseny de la Universitat de Stanford i gràcies a la iniciativa EIT Health Innovation Fellowships manté un acord amb els programes homòlegs Bioinnovate Ireland –de la Universitat de Galway– i Clinical Innovation Fellowships –del Karolinska Institute– per promoure la mobilitat i l’intercanvi d’alumnes a través d’activitats conjuntes, de manera que facilita la connexió amb altres ecosistemes de salut i el posicionament internacional del programa.

El biodisseny és un procés per identificar, inventar i implementar nous productes o serveis en salut a través d'enfocs innovadors com el design thinking.

Inscripcions obertes

Els interessats ja poden completar el procés de preinscripció i tenen un 10% de descompte en el registre Early Bird abans del 30 de juny.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.