Vés al contingut

"Ser empresari significa prendre les regnes de la teva pròpia vida professional. Perseguir les teves pròpies idees és difícil en un entorn corporatiu gran"

Laszlo Bax

Co-fundador i director de Braingaze

Graduat com a enginyer de Disseny Industrial el 1991 a la Universitat Tecnològica de Delft, Laszlo va posar en pràctica el que va aprendre sobre la innovació i la creació de noves empreses treballant com a consultor estratègic als Països Baixos. El 2002 va arribar a Barcelona per establir la seva pròpia empresa de consultoria en l'àmbit de la innovació i l'estratègia RTD: Bax & Willems. Actualment l'empresa dóna feina a unes 20 persones de diferents països i disciplines. Des de 2013 és "doblement emprenedor", ja que passa part del seu temps com co-fundador i director de Braingaze.

Braingaze  és una spin-off de la Universitat de Barcelona (UB) i ICREA fundada per Laszlo Bax i Hans Supèr al setembre de 2013 i amb seu a Mataró (Barcelona). L'empresa desenvolupa solucions Mind Tracking de nova generació per al diagnòstic de la salut mental i la neurologia, així com per a aplicacions consumer insight. Es basa en tecnologia patentada –aplicada en 44 països d'arreu del món– que va un pas més enllà en el seguiment dels ulls, a Braingaze són capaços de mesurar minúsculs moviments involuntaris dels ulls que reflecteixen directament el processament neuroelèctric de la informació visual en el cervell. Aplicant estímuls visuals específics, poden dirigir les seves mesures per reflectir una part específica del procés cognitiu i poder així "veure dins de la ment".

 

Per què vas voler ser emprenedor?

Ser empresari significa prendre les regnes de la teva pròpia vida professional. Perseguir les teves pròpies idees i conviccions és difícil en un entorn de "gran empresa". Per això he preferit treballar per empreses com Volkswagen o Procter and Gamble com a consultor, en lloc d'unir-me a les seves files. També agraeixo molt l'oportunitat d'haver après molt sobre les tecnologies d'avantguarda, habilitats avançades de negociació, la motivació de l'equip, finances, UX... tot s'ajunta per ser emprenedor en el sector de l'alta tecnologia.

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Suposo que embarcar-me en aquest viatge amb Hans Supèr, neuròleg de renom i investigador ICREA de la UB. A la meva feina a la consultora Bax & Willems em trobo amb molts investigadors amb grans idees. Però és força extrany trobar algú amb excel·lència científica i que també tingui una visió realista de com la seva investigació pot convertir-se en alguna cosa pràctica que resolgui els problemes de la vida real. Junts fem un equip ben equilibrat. A més, hem pres algunes decisions a nivell de contractació en els últims 2-3 anys que realment han marcat la diferència en els avenços que hem estat capaços de fer amb uns recursos limitats.

Quin és el millor consell que t'han donat?

Suposo que els obvis: fes-ho senzill; no intentis explicar tot en 60 segons, tracta de veure les coses a través dels ulls de les persones amb les que t'estàs comunicant. Donar aquests consells és fàcil, però seguir-los és terriblement difícil. 

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

Al març de 2016 presentarem el nostre primer producte (BGaze ADHD testing) al Congrés Europeu de Psiquiatria a Madrid. S'espera que assiteixin uns 3000 professionals de clíniques de tota Europa. Serà una oportunitat crucial per atraure un públic objectiu molt important. Abans d'això, del 23 al 25 de febrer mostrarem la nostra tecnologia a l'4YFN Exhibition, que coincideix amb el Mobile World Congress de Barcelona. Un cop més, una oportunitat per atraure clients i potencials socis de tot el món que esperem amb moltes ganes!

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.