Esteu aquí

MOEBIO

Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament del talent des de 2008. El 2013, amb l'objectiu d'augmentar l'impacte d'aquestes activitats estratègiques, Biocat va llançar Moebio, una nova iniciativa que reuneix diferents programes de formació per accelerar l'emprenedoria i la innovació en l'àmbit sanitari, que compta amb el suport de l'EIT Health. Moebio és un dels programes acceleradors pioners a Europa, segons les classificacions de Digitalhealth.careers, Mobile World Capital, Tech EU i HealthStartup.

www.moebio.org

dhealth home

Moebio reuneix diversos programes formatius de llarga i curta durada que tenen l’objectiu comú de promoure l’emprenedoria en l’encreuament de la tecnologia, les biociències, la salut i la gestió empresarial. Aquesta experiència està dissenyada per oferir programes avançats capaços d'abordar els desafiaments actuals de salut des d'una perspectiva global. D’aquesta manera, Moebio compta amb un consell assessor format per experts internacionals: Christer Windeløv-Lidzélius (de l'escola d'emprenedoria danesa KaosPilot), John Collins (CIMIT, Boston), Dan E. Azagury (Ciel Medical, Ginebra), Yossi Bahagon (Clalit Health Services, Jerusalem), Chia Hwu (Qubop, Silicon Valley), David Maltz (Novartis, Silicon Valley), Lekshmy Parameswaran (Fuelfor, Barcelona-Singapur), Menno Van Dijk (The Amsterdam School of Creative Leadership), NEO Kok-Beng (Stanford Biodesign, Singapur), Lluís Torner (ICFO, Barcelona), Xavier Verdaguer (Imagine, Barcelona-Silicon Valley), entre d'altres.

 

Programes de formació de Moebio:

CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona és un programa de 3 mesos de durada que ajuda equips de recerca i emprenedors a llançar al mercat les seves innovacions a les àrees de dispositius mèdics, diagnòstic, i digital health que contribueixin a una millora de la salut i l'atenció al pacient. Els equips transfereixen la seva recerca al mercat guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 20 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps a la fase següent. 

Biocat ha obert la convocatòria per participar a la 4ª edició de CRAASH Barcelona, que començarà  el setembre del 2021. Enguany es farà en format híbrid i s’adreça de forma exclusiva a projectes sorgits de centres i instituts de recerca, universitats o impulsats per un emprenedor/a establert (o vinculat) a la BioRegió.

El programa es divideix en tres fases:

  • Primera fase: els equips aprendran a validar el seu model de negoci a través d'interaccions amb stakeholders rellevants i la metodologia Lean startup. A més, treballaran el seu pitch per inversors i també tindran l’oportunitat d’establir connexions amb altres empreses de salut europees de primer nivell. Aquesta fase combinarà el format presencial i el format online.
  • Segona fase: permetrà als participants capbussar-se en els ecosistemes català, espanyol i holandès de salut i ciències de la vida i podran conèixer de primera mà els seus principals agents. De nou, serà una combinació entre el format presencial i virtual. .
  • Tercera fase: els equips viatjaran a Boston (sempre que les mesures covid ho permetin) per forjar connexions i presentar els seus projectes a la comunitat inversora de la regió.

CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT.
 

d·HEALTH Barcelona

Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa de postgrau de 6 mesos per a desenvolupar emprenedors i futurs líders en innovació sanitària. El curs, inspirat en el prestigiós programa Stanford University's Biodesign Fellowship, centra el seu enfocament en la innovació basada en les necessitats, i guia a equips multidisciplinaris d'alumnes a través d’un cicle complet d’innovació, des de la identificació de necessitats fins al disseny i prototipat d’una solució viable, així com la recerca de finançament

"Probablement la millor acceleradora d'innovació en salut d'Europa" segons Health Startup Europe, el programa compta amb la col·laboració de l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu, el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, l'Institut Guttmann, el Hospital Germans Trias i Pujol i l'Hospital Universitari de Bellvitge i la sèptima edició va començar el gener de 2020.

d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships d’EIT Health, el principal consorci europeu en salut, que ofereix als alumnes oportunitats de mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l'extensa xarxa europea d'EIT Alumni un cop finalitzat el programa. 

De les edicions anteriors han sorgit ja diversos projectes empresarials i el 95% dels exalumnes han trobat feina en el sector salut

Short Programs

El 2014 es van posar en marxa també els MOEBIO Short Programs, càpsules formatives creades a partir del programa d·HEALTH Barcelona —que s'obren al conjunt dels membres de la BioRegió— i que tracten temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial.

 

Els programes de Moebio compten amb el suport de: