Esteu aquí

MOEBIO

Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament del talent des de 2008. El 2013, amb l'objectiu d'augmentar l'impacte d'aquestes activitats estratègiques, Biocat va llançar Moebio, una nova iniciativa que reuneix diferents programes de formació per accelerar l'emprenedoria i la innovació en l'àmbit sanitari, que compta amb el suport de l'EIT Health. Moebio és un dels programes acceleradors pioners a Europa, segons les classificacions de Digitalhealth.careers, Mobile World Capital, Tech EU i HealthStartup.

www.moebio.org

dhealth home

Moebio reuneix diversos programes formatius de llarga i curta durada que tenen l’objectiu comú de promoure l’emprenedoria en l’encreuament de la tecnologia, les biociències, la salut i la gestió empresarial. Aquesta experiència està dissenyada per oferir programes avançats capaços d'abordar els desafiaments actuals de salut des d'una perspectiva global. D’aquesta manera, Moebio compta amb un consell assessor format per experts internacionals: Christer Windeløv-Lidzélius (de l'escola d'emprenedoria danesa KaosPilot), John Collins (CIMIT, Boston), Dan E. Azagury (Ciel Medical, Ginebra), Yossi Bahagon (Clalit Health Services, Jerusalem), Chia Hwu (Qubop, Silicon Valley), David Maltz (Novartis, Silicon Valley), Lekshmy Parameswaran (Fuelfor, Barcelona-Singapur), Menno Van Dijk (The Amsterdam School of Creative Leadership), NEO Kok-Beng (Stanford Biodesign, Singapur), Lluís Torner (ICFO, Barcelona), Xavier Verdaguer (Imagine, Barcelona-Silicon Valley), entre d'altres.

 

Programes de formació de Moebio:

CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona és un programa de 12 setmanes de durada que ajuda equips de recerca europeus a llançar al mercat les seves innovacions a les àrees de dispositius mèdics, diagnòstic, e-health i digital health que contribueixin a una millora de la salut i l'atenció al pacient. Els equips transfereixen la seva recerca al mercat guiats per mentors experts d’arreu d’Europa i del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 20 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps a la fase següent. 

Durant la 3a edició de CRAASH Barcelona, que ha començat el maig de 2020, els equips seleccionats validen els problemes i solucions dels productes i com aquests s'ajusten al mercat en alguns dels ecosistemes sanitaris més importants d'Estats Units (Boston) i Europa (Barcelona i altres ciutats europees).

  • Durant la primera fase de CRAASH Barcelona els equips participaran en diverses sessions de formació online durant 9 setmanes, passaran una setmana a Barcelona on coneixeran la BioRegió de Catalunya i realitzaran una formació intensiva que els prepararà per la validació al mercat d'Estats Units i Europa. Aquesta fase acaba amb un viatge a Galway per conèixer el mercat Irlandès.
  • La segona fase del programa consisteix en una immersió a l'ecosistema de Boston amb l'objectiu de validar el model de negoci, millorar el seu pitch i participar en sessions de networking.
  • Finalment, en la tercera fase de CRAASH Barcelona els equips viatjaran a diferents ciutats d'Europa per tal de validar el seu projecte en mercats estrangers.

CRAASH Barcelona ha buscat tecnologia emergent i puntera healthtech (dispositius mèdics, diagnòstic, e-health i digital health –el desenvolupament i descobriment de fàrmacs no estan inclosos–), de centres de recerca, instituts de recerca i universitats de la BioRegió de Catalunya, així com d’altres ecosistemes europeus. CRAASH Barcelona dona suport a projectes de recerca amb un TRL 3-4 (prova de concepte / prova de viabilitat). Les empreses també podien aplicar si estaven buscant una aplicació en salut per a la seva tecnologia i / o buscant / validant el seu model de negoci.

CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT i forma part del programa de bootcamps d’EIT Healthel principal consorci de salut europeu. 

 

d·HEALTH Barcelona

Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa de postgrau per a desenvolupar empresaris i futurs líders en innovació sanitària. El curs, basat en el prestigiós programa Stanford University's Biodesign Fellowship, centra el seu enfocament en la innovació basada en les necessitats, i guia a equips multidisciplinaris d’estudiants a través d’un cicle complet d’innovació, des de la identificació de necessitats fins al disseny i prototipat d’una solució viable, així com la recerca de finançament

Qualificat per Health Startup Europe com "probablement la millor acceleradora d'innovació en salut d'Europa", el programa compta amb la col·laboració de l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu, el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, l'Institut Guttmann i l'Hospital Can Ruti. d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships d’EIT Health, el principal consorci europeu en salut, que permet als alumnes gaudir de mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l'extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa. 

De les primeres edicions han sorgit ja diversos projectes empresarials i el 95% dels exalumnes han trobat feina en el sector salutLa 7a edició del postgrau es va engegar el gener de 2020.

Short Programs

El 2014 es van posar en marxa també els MOEBIO Short Programs, càpsules formatives creades a partir del programa d·HEALTH Barcelona —que s'obren al conjunt dels membres de la BioRegió— i que tracten temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial.

 

Els programes de Moebio compten amb el suport de: