Esteu aquí

MOEBIO

Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament del talent des de 2008. En 10 anys, Biocat ha invertit més de 11M €, distribuïts en 300 programes als quals han assistit més de 2.300 estudiants. Biocat ha accelerat amb èxit 96 projectes de ciències de la vida que han generat 300 nous llocs de treball, incrementant la taxa de comercialització i reduint el temps a la fase següent, amb els experts, l'experiència, el personal i la xarxa networking del sector al territori. El 2013, amb l'objectiu d'augmentar l'impacte d'aquestes activitats estratègiques, Biocat va llançar Moebio, una nova iniciativa que reuneix diferents programes de formació per accelerar l'emprenedoria i la innovació en l'àmbit sanitari, que compta amb el suport de l'EIT Health i la col·laboració de Ferrer. Moebio és un dels programes acceleradors pioners a Europa, segons les classificacions de Digitalhealth.careers, Mobile World Capital, Tech EU i HealthStartup.

www.moebio.org

dhealth home

Moebio reuneix diversos programes formatius de llarga i curta durada que tenen l’objectiu comú de promoure l’emprenedoria en l’encreuament de la tecnologia, les biociències, la salut i la gestió empresarial. Aquesta experiència està dissenyada per oferir programes avançats capaços d'abordar els desafiaments actuals de salut des d'una perspectiva global. D’aquesta manera, Moebio compta amb un consell assessor format per experts internacionals: Christer Windeløv-Lidzélius (de l'escola d'emprenedoria danesa KaosPilot), John Collins (CIMIT, Boston), Dan E. Azagury (Ciel Medical, Ginebra), Yossi Bahagon (Clalit Health Services, Jerusalem), Chia Hwu (Qubop, Silicon Valley), David Maltz (Novartis, Silicon Valley), Lekshmy Parameswaran (Fuelfor, Barcelona-Singapur), Menno Van Dijk (The Amsterdam School of Creative Leadership), NEO Kok-Beng (Stanford Biodesign, Singapur), Lluís Torner (ICFO, Barcelona), Xavier Verdaguer (Imagine, Barcelona-Silicon Valley), entre d'altres.

 

Programes de formació de Moebio:

CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona és un programa de 12 setmanes de durada que ajuda a equips de recerca europeus a llançar al mercat les seves innovacions a les àrees de dispositius mèdics, diagnòstic, e-health i digital health que contribueixin a una millora de la salut i l'atenció al pacient.

Els equips transfereixen la seva recerca al mercat guiats per mentors experts d’arreu d’Europa i del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha  accelerat amb èxit més de 600 projectes healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps a la fase següent. 

Durant la 2a edició de CRAASH Barcelona, que ha començat a principis de 2019, els equips seleccionats validaran els problemes i solucions dels productes i com aquests s’ajusten al mercat en alguns dels ecosistemes sanitaris més importants d’Estats Units (Boston) i Europa (Barcelona, París, Delft). Els equips seleccionats viatjaran a París i Delft per tal de validar el seu projecte en mercats estrangers, i també realitzaran una estada curta a Boston amb l’objectiu de validar el model de negoci, realitzar entrevistes personals i participar en sessions de networking.

CRAASH Barcelona està buscant tecnologia emergent i puntera healthtech (dispositius mèdics, diagnòstic, e-health i digital health –el desenvolupament i descobriment de fàrmacs no estan inclosos–), de centres de recerca, instituts de recerca i universitats de la BioRegió de Catalunya, així com d’altres ecosistemes europeus.

CRAASH Barcelona dona suport a projectes de recerca amb un TRL 3-4 (prova de concepte / prova de viabilitat). Les empreses també poden aplicar si estan buscant una convocatòria en el sector de la salut per la seva tecnologia i / o buscant / validant el seu model de negoci.

 

d·HEALTH Barcelona

Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa de postgrau per a desenvolupar empresaris i futurs líders en innovació sanitària. El curs, basat en el prestigiós programa Stanford University's Biodesign Fellowship, centra el seu enfocament en la innovació basada en les necessitats, i guia a equips multidisciplinaris d’estudiants a través d’un cicle complet d’innovació, des de la identificació de necessitats fins al disseny i prototipat d’una solució viable, així com la recerca de finançament.

 

Amb el suport de:

      

 

Qualificat per Health Startup Europe com "probablement la millor acceleradora d'innovació en salut d'Europa", el programa compta amb la col·laboració de l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu, el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, l'Institut Guttmann i l'Hospital Can Ruti. La 7a edició del postgrau engegarà el gener de 2020.

De les primeres edicions han sorgit ja diversos projectes empresarials i el 95% dels exalumnes han trobat feina en el sector salut.

 

MOEBIO Short Programs

El 2014 es van posar en marxa també els MOEBIO Short Programs, càpsules formatives creades a partir del programa d·HEALTH Barcelona —que s'obren al conjunt dels membres de la BioRegió— i que tracten temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial.

.