Vés al contingut

La neurociència és una nova disciplina dedicada a la comprensió sistèmica del conjunt de funcions contingudes al cervell com ara les sensacions, la motricitat, l’aprenentatge, la memòria, l’atenció, el plaer, la recompensa, la presa de decisions i les emocions. Per tal d’aprofundir en el coneixement dels sistemes neuronals de processament de la informació a través de diferents vessants d’investigació com són la biològica o la matemàtica, B·Debate International Center for Scientific Debate Barcelona —iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”— el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l’institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) han organitzat les jornades de debat How Mind Emerges from Brain: a View into the Future.

En els últims anys, la neurociència ha sofert una transformació important gràcies als avenços científics com el desenvolupament de les tecnologies d’imatge mèdica d’alta resolució per a l’estudi de l'activitat i l’estructura cerebral, juntament amb l’aplicació de noves eines moleculars.

L’objectiu d’aquestes jornades de debat, que es realitzaran els dies 12 i 13 de juliol a les cotxeres del Palau Robert de Barcelona, és compartir el coneixement i la integració dels resultats més recents en els sistemes neuronals de processament d'informació, des dels diferents aspectes biològics, tecnològics, matemàtics i computacionals,  per tal de combinar-los i obtenir una imatge més àmplia i completa de l'estat de l'art en la neurociència de sistemes.

Sota la direcció científica de les doctores Mara Dierssen, directora del Grup de Recerca de Fenotipació Neuroconductual de Models Murins de Malalties del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i Maria V. Sánchez-Vives, professora investigadora de l'Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), experts internacionals en diferents camps de les ciències explicaran els últims treballs de recerca que estan portant a terme i com aquests poden influir en el coneixement futur de la neurociència i les seves aplicacions a la vida quotidiana. Entre altres projectes que es presentaran durant la jornada, Richard Mooney, doctor per la Duke University de Carolina del Nord, Estats Units, esposarà la recerca que porta a terme per entendre els mecanismes neuronals d'aprenentatge pel quals es desenvolupa l'experiència sensorial del comportament. Actualment treballa en una recerca que explora l'estructura i funció dels circuits motors per a la comunicació orals en els ocells cantaires i sobre els sistemes auditius i orals en el ratolíns.

Per la seva part, Christian Broberger, doctor pel Karolinska Institutet d’Estocolm, Suècia, centrarà la seva intervenció en les recerques en dilucidar les característiques de l'estructura i funcions dels circuits neuronals de l’hipotàlem i les seves connexions amb l'escorça cerebral subjacents a les funcions bàsiques de supervivència com la reproducció, la ingesta d'aliments i la transició entre el somni i la vigília. Entre altres projectes, el seu equip treballa en la recerca dels mecanismes cel•lulars que produeixen l'activitat de xarxa rítmica del sistema neuroendocrí que controla l'alliberament de prolactina i la reproducció.

ACTE D’INAUGURACIÓ

Participants:
Miquel Martí, director de B•Debate
Mara Dierssen, Centre de Regulació Genòmica (CRG)
Mavi Sánchez-Vives, Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer

Dia: dijous 12 de juliol de 2012
Hora: 9.15 hores
Lloc: Cotxeres del Palau Robert, Passeig de Gràcia, 107 Barcelona

Per a més informació:

Biocat:
Gabinet de premsa • 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé  • 662 315 400 • 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat
Subscriu-te al nostre RSS
També ens pots seguir a Twitter i LinkedIn

Organitzadors

B·Debate International Center for Scientific Debate Barcelona és una iniciativa impulsada per Biocat i l’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de cercar respostes i solucions a reptes i necessitats socials en l’àmbit de les ciències de la vida mitjançant la celebració de trobades internacionals d’alt nivell científic.

Centre de Regulació Genòmica és un institut internacional de recerca biomèdica d'excel•lència, la missió del qual és descobrir i fer avançar el coneixement en benefici de la societat, la salut pública i la prosperitat econòmica. El CRG creu que la medicina del futur depèn de la ciència innovadora actual i per això compta amb un equip interdisciplinari centrat en la comprensió de la complexitat de la vida, des del genoma a la cèl•lula, fins a un organisme complet i la seva interacció amb l'entorn, que ofereix una visió integradora de les malalties genètiques.

Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer és un consorci que impulsa la recerca translacional, la innovació i l’avenç tecnològic en el camp de la biomedicina, a través de diferents programes que giren a l’entorn de malalties d’alta prevalença, morbilitat i mortalitat.

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.