Vés al contingut

El Young Researchers Symposium ha comptat enguany amb la participació de dos joves doctorands del Parc Científic de Barcelona.

Interbio està finançat pel projecte INTERREG SUDOE, que promou l’activitat científica  i tecnològica del sud-oest europeu, i estableix xarxes de cooperació entre les regions membres.

Barcelona acollirà a la tardor un dels actes més destacats del programa Interbio: el seminari Nanobiotechnology & IT for Health.
 
El Young Researchers Symposium és la trobada de joves investigadors celebrada a l’Institut Europeu de Química i Biologia de Bordeus entre els dies 27 i 28 de maig, i que forma part del programa d’actes del projecte Interbio: un projecte impulsat des de la Unió Europea que té com a objectiu fonamental situar el sud-oest d’Europa a l’avantguarda de la recerca.  El Simposi de Joves Investigadors, concretament, vol promoure la integració de tres disciplines fonamentals com la física, la química i la biologia, tot creant un entorn de col·laboració interdisciplinar que permeti als assistents engegar nous projectes de recerca. A la present edició hi han participat dos doctorands de la Unitat de Química Combinatòria del Parc Científic de Barcelona (PCB), que han guanyat una de les beques de les quals disposa Interbio per facilitar l’entrada de joves investigadors al programa oficial del projecte.

Catalunya, una de les cinc regions d’Interbio

Catalunya és un dels cinc membres –juntament amb València, Lisboa, Tolosa i Bordeus– del projecte Interbio. Biocat coordina la representació catalana i compta amb un comitè científic format per Jordi Quintana (Parc Científic de Barcelona), Francesc Gòdia (Universitat Autònoma de Barcelona) i Rickard Bucksch (Parc de Recerca UAB). Emmarcat dins el programa Europeu INTERREG i finançat pel Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER), Interbio compta amb un pressupost total de gairebé dos milions d’euros i una durada prevista de trenta-dos mesos. Amb vigència fins el 2012, el pla se centra en la promoció econòmica, la cohesió social i la cooperació interregional d’Europa.

Catalunya, a través de Biocat, participa molt activament en un dels reptes principals d’Interbio: impulsar una recerca interdisciplinària en les diferents àrees d’excel·lència de cada regió, així com facilitar la preparació i mobilitat de col·loquis científics transnacionals, la creació de tallers i conferències, i el suport a projectes transversals i a la formació científica entre els països participants. Per aquest motiu, Biocat, a més de coordinar la presència catalana, està molt involucrada en l’organització de dos dels esdeveniments més importants del programa Interbio: la Second Summer School on Medecines (SSM2) i el seminari NanoBiotechnology & IT for Health.

Biocat financia parcialment la Segona Escola d’Estiu en Medicina (SSM2), que se celebrarà del 31 d’agost fins a l’11 de setembre de 2010 a Tolosa i a Barcelona. Aquesta conferència –organitzada pel Parc Científic de Barcelona (PCB) i Cancéropôle– es focalitza en tot el procés que va des de les idees i projectes fins als primers resultats de la recerca i als medicaments que arriben al mercat. Per aprofundir-hi millor, hi haurà quatre sessions que versaran sobre ciència bàsica, desenvolupament de fàrmacs, transferència tecnològica i desenvolupament clínic. A més, el programa inclourà la conferència “Biocluster i valor”, impartida per Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, i Marta Príncep, directora d’Innovació.

El seminari NanoBiotechnology & IT for Health, organtizat per Biocat, se celebrarà íntegrament a Barcelona entre els dies 4 i 6 d’octubre. Serà el tercer gran esdeveniment del projecte i el segon amb participació mixta d’investigadors i empreses. La primera trobada va tenir lloc a València amb la voluntat d’establir projectes de col·laboració interdisciplinar per a investigadors, mentre que la segona es produirà a Montpellier al juliol i comptarà amb la presència de nombroses empreses. El seminari del proper octubre s’organitzarà com un taller d’innovació en què totes les empreses i entitats que hi vulguin participar podran presentar les seves competències i necessitats, de manera que els agents d’Interbio que hi estiguin presents puguin iniciar projectes de col·laboració comuns en l’àmbit de la nanobiotecnologia i les tecnologies de la informació aplicades a la salut. En aquest sentit, els àmbits que es tractaran són:

  • Nanobiotecnologia
    • Materials nanoestructurals amb funcions biològiques
    • Nanobiosistemes i bionanomàquines
    • Nanotecnologies en intervencions terapèutiques
    • Nanotoxicologia
  • Tecnologies de la informació per a la salut
    • Diagnòstic
    • Monitorització
    • Teràpies novelles

El programa de treball d’Interbio es completarà amb els següents actes:

  • Second Biotechnology and Healthcare Meeting. Montpellier acull els dies 1 i 2 de juliol una trobada que combina conferències, reunions de negoci i presentacions de projectes amb l’objectiu de fomentar el networking entre els agents de l’àrea biotecnològica i de la salut: des de companyies innovadores fins a grans empreses farmacèutiques, passant pels centres acadèmics de recerca.
  • Training Course in General Oncology and Antitumor Therapeutics (Tolosa, 5 a 8 de juliol). L’objectiu d’aquest curs és potenciar el procés de decisió mèdica davant dels problemes relacionats amb l’àrea de l’oncologia. Estudiants i professionals de la medicina, científics d’altres àmbits i enginyers de la indústria sanitària, podran revisar les bases biològiques dels tumors i observar diferents tècniques d’atenció al pacient oncològic. Com a aspecte destacat, el curs permetrà la creació d’una “borsa de treball” derivada de tots els contactes que, durant la seva celebració, es produeixin entre els assistents.

Més informació a:
http://www.interbio-sudoe.eu/index.php
http://www.biocat.cat/noticies/amplia-representacio-catalana-la-tercera-...

Per a més informació contactar amb:
Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 626 992 057 • afarre@biocat.cat
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat

 

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.