Biocat participa en la trobada de NIMAC, una xarxa internacional per promoure la col·laboració entre la recerca i l’empresa
<p class="field-item field-item-0">Empreses, centres de recerca, universitats i administracions de Massachusetts, Irlanda del Nord, Finlàndia i Catalunya busquen vies de col·laboració</p><p class="field-item field-item-1">Aquesta trobada de treball se centra en les àrees de la diabetis, l’enginyeria de teixits i les tecnologies mèdiques </p>
Biocat participarà com a convidada, demà i dimecres a Boston, Massachusetts, a la quarta trobada de treball de NIMAC, una xarxa internacional constituïda per entitats i organismes oficials de Massachusetts, Irlanda del Nord i Finlàndia per promoure la col•laboració clínica, empresarial i de recerca. L’objectiu de la NIMAC és fomentar la recerca per tal d'obrir i consolidar noves oportunitats de desenvolupament econòmic. Aquesta trobada de treball de NIMAC a Boston pretén enfortir el pont de la salut i ciències de la vida entre els Estats Units i Europa, facilitant les connexions entre empreses, investigadors i governs.
Aquesta xarxa, creada el 2009, centra les seves activitats en tres àrees prioritàries: la diabetis, l’enginyeria de teixits (tissue engineering) i les tecnologies mèdiques (medical devices). És una aliança estratègica en la qual participen, entre d’altres, la Universitat de Massachusetts Dartmouth; la Universitat de Tampere i el Tampere Institute of Medical Sciences and Technology, de Finlàndia; la Universitat d'Ulster i la Universitat de Queens de Belfast, d’Irlanda del Nord; la Comissió Europea i l'European Mobile Health Alliance.
Dimarts 18 d’octubre, el grup de treball format per representants empresarials, centres de recerca, universitats, entitats i les administracions públiques de Massachusetts, Irlanda del Nord, Finlàndia i Catalunya, duran a terme diferents trobades en els tres àmbits de treball de la xarxa: la diabetis, l’enginyeria de teixits i les tecnologies mèdiques.
Les sessions de dimecres se centraran en dues taules rodones en les quals es debatrà sobre les millors vies per promoure la interacció entre la recerca i el desenvolupament econòmic. La primera taula reunirà, sota el títol Salut connectada: persones més sanes, una economia més forta, el Dr. Joseph Kvedar, director de Partners Center for Connected Health, de Boston; el Dr. Eero Punkka, director del VTT Centre of Knowledge Intensive Services, de Finlàndia; Eddie Ritson, director del European Centre for Connected Health i Joan Cornet, president executiu de la Fundació catalana TICSalut.
A la taula La col·laboració internacional és clau per al progrés i el desenvolupament econòmic s’exposaran les diferents vies de treball on conflueixen estratègies polítiques i econòmiques de la recerca i el desenvolupament empresarial en els tres àmbits de treball de la jornada, i es dividirà en dos panells de discussió. El primer comptarà amb representants polítics com l’Honorable Therese Murray, president el Senat de Massachusetts; Edwin Poots, ministre de Salut, Serveis Socials i Seguretat Pública d’Irlanda del Nord; Anne Vasara, cap adjunta de l’Ambaixada de Finlàndia; i Senén Florensa, secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya. El segon comptarà amb representants d’institucions de totes els països presents a la trobada: Andrew Curtis director executiu de BioTherapeutics Business Innovation Pfizer de Massachusetts; el Dr. Samir Bhattacharyya, director de mercats de DePuy Mitek de Johnson & Johnson Company, Massachusetts; la Dra. Maritta Perälä-Heape, directora del Centre for Health and Technology, de Finlàndia; Marta Príncep, directora d’Innovació de Biocat, i el professor James McLaughlin, director del Nanotechnology & Advanced Materials Research Institute, d’Irlanda del Nord.
Biocat
Biocat és una organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya per configurar un entorn amb un sistema potent de recerca, una transferència de coneixement activa, i un teixit empresarial que esdevingui motor econòmic del país i contribueixi al benestar de la societat. I això ho fa fomentant la col·laboració entre entitats, empreses i Administració per assegurar la consolidació i el desenvolupament del sector. Al mateix temps treballa amb flexibilitat i promovent la innovació; amb qualitat, eficàcia i compromís amb els objectius i, sobretot, apostant per un diàleg constant i fluid amb els agents del sector que li permeti conèixer molt acuradament i en temps real les seves necessitats, per poder-hi donar resposta de manera àgil i efectiva.
Per a més informació:
Biocat:
Gabinet de premsa • 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé • 662 315 400 • 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat
Subscriu-te al nostre RSS
També ens pots seguir a Twitter i LinkedIn