Vés al contingut

Barcelona, 6 de maig de 2019.- Un total de 10 projectes internacionals, entre ells alguns catalans, han estat seleccionats per participar a la 2ª edició de CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració organitzat per Biocat amb CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món, amb la col·laboració d’EIT Health, el principal consorci de salut europeu.

Els 10 projectes que participaran enguany a CRAASH Barcelona, seleccionats entre 65 candidatures de 21 països, són:

  • Luminate Medical: Empresa sorgida de la Universitat Nacional de Galway (Irlanda) que desenvolupa un dispositiu elèctric portàtil per combatre la pèrdua de cabell causada per la quimioteràpia sense dolor ni risc d'infecció.
  • NeedleSafe: Tecnologia mèdica sorgida a la Universitat Pompeu Fabra per tal d'evitar el risc d'infeccions després de procediments de biòpsia, mitjançant una agulla recoberta amb una capa de plata que allibera ions amb efecte antibacterià.
  • Smiletronix: Solució de l’empresa britànica Smiletronix, actualment establerta a Barcelona, per oferir als usuaris un diagnòstic de salut dental complet de forma regular i econòmica des del seu domicili, mitjançant tècniques d’Internet of Things (IoT) i intel·ligència artificial.
  • Smart Flora: Aplicació mòbil de l’empresa britànica Smart Flora, actualment establerta a Barcelona, per pal·liar el malestar intestinal dels usuaris oferint-los plans d'alimentació i suplements nutricionals, personalitzats i amb base científica. L’usuari rep recomanacions probiòtiques a partir dels seus símptomes i consells alimentaris basats en el perfil del seu microbioma, prèviament analitzat al laboratori.
  • Aniling: Solució desenvolupada per l’empresa catalana Aniling que permet analitzar simultàniament el genoma i l'epigenoma del pacient per avançar en la recerca i ús clínic de la medicina personalitzada.
  • Flomics Biotech: Eina de biòpsia líquida, desenvolupada per l’empresa barcelonesa Flomics Biotech, que combina l’anàlisi de l'àcid ribonucleic (ARN) circulant a la sang i algoritmes de machine learning per al cribratge, diagnòstic, pronòstic, seguiment i estratificació del pacient de malalties complexes com el càncer de colon colorrectal.
  • Nima: Projecte del Charite University Hospital de Berlin per oferir nusos quirúrgics fiables, fàcils d’utilitzar i de baix cost per minimitzar el risc dels pacients en quiròfan o en situacions d’urgència com zones de guerra i crisis humanitàries.
  • SeizeIT: Dispositiu desenvolupat per UCB Pharma (Bèlgica) que, col·locat a l’orella del pacient, captura de forma discreta diferents tipus de senyals per detectar convulsions epilèptiques.
  • Levitate Medical: Dispositiu quirúrgic laparoscòpic, desenvolupat a Irlanda, per permetre els cirurgians tractar de forma més eficaç i menys invasiva, sense malla, el prol·lapse pèlvic, afecció debilitant que afecta milions de dones.
  • Fine Birth: Dispositiu de l’empresa granadina Innitius que diagnostica en temps real les falses amenaces de part prematur amb un test ràpid i de baix cost.

 

De Barcelona a Boston

CRAASH Barcelona entrenarà els equips dels 10 projectes seleccionats perquè comercialitzin les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys. Els equips estaran guiats per mentors experts d’ecosistemes europeus i del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món, que en 15 anys ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech

CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes de durada repartides en 3 fases. La primera fase (de maig a juliol) servirà als equips per validar si la seva tecnologia pot resoldre una necessitat real i encaixa en el mercat. Els equips treballaran amb els experts del CIMIT de Boston, primer de forma presencial en una trobada a Barcelona i després amb trobades virtuals.

La segona fase de CRAASH Barcelona servirà als equips per validar el seu projecte a dos mercats europeus, França i Països Baixos, mitjançant visites presencials als ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) durant setembre i octubre. Finalment, part dels equips podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut, on presentaran els seus projectes durant el mes de novembre.

 

Sobre Biocat

Biocat és l'organització que impulsa l'ecosistema de la salut i les ciències de la vida a Catalunya i treballa per transformar la ciència i la tecnologia en creixement econòmic i impacte social. Segons l’Informe Biocat, el sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya genera 31.087 M€ cada any i representa el 7,2 % del producte interior brut (PIB) català, comptant les empreses del sector i el serveis sanitaris. En conjunt, més de 223.000 persones hi treballen, al voltant d’un 7% de les persones ocupades a Catalunya. Biocat va néixer el 2006 com a iniciativa de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i aplega en els seus òrgans de govern representants de tots els estaments que configuren la BioRegió de Catalunya.

 

 Descarrega la nota de premsa 

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.