Vés al contingut

Accions principals

El projecte ha contribuït a generar una visió estratègica comuna sobre l’EHDS entre diversos ecosistemes europeus, fomentant la col·laboració entre els diferents agents de la quàdruple hèlix i establint mecanismes de coordinació per connectar actors clau a escala europea. També ha promogut el diàleg amb les presidències rotatòries de la UE per influir en les seves agendes i ha desenvolupat casos d’estudi que ajuden a entendre millor els reptes i oportunitats per avançar cap a un espai europeu de dades de salut més integrat.

Cap a una estratègia europea de dades de salut més connectada i sostenible

Durant el projecte s’ha dut a terme una anàlisi profunda de set ecosistemes europeus (Portugal, República Txeca, Suècia, Bulgària, Espanya, Bèlgica i Hongria), amb l’objectiu d’identificar barreres, bones pràctiques i necessitats per avançar en la implementació de l’European Health Data Space (EHDS), especialment pel que fa a l’ús secundari de dades de salut per a recerca i innovació.

Els principals resultats i impactes del projecte han estat:

  • Anàlisi estratègica dels ecosistemes per entendre el context, reptes i bones pràctiques vinculades a la reutilització de dades sanitàries a nivell europeu.

  • Organització de més de 20 diàlegs, tallers i reunions amb agents de la quàdruple hèlix (administració, indústria, acadèmia i societat civil) per identificar prioritats i necessitats locals en àmbits com la interoperabilitat, la protecció de dades i la innovació.

  • Participació activa en les agendes de les Presidències Europees (Txeca, Sueca, Espanyola i Belga) amb activitats com tallers i presentacions per impulsar el debat i la coordinació sobre l’EHDS.

  • Creació d’un pla d’acció per al període 2024–2029, amb iniciatives concretes per avançar en l’EHDS, identificant reptes, accions clau i proposant mecanismes de finançament i sostenibilitat.

  • Projecció de futur: un cop finalitzat el projecte, es preveu continuar implementant el pla d’acció per contribuir a tancar la bretxa digital en salut a Europa, amb especial focus en la medicina personalitzada i la innovació en el sector sanitari.

Aquest projecte ha representat una oportunitat única per consolidar una estratègia europea de salut digital amb impacte real per als pacients i el sistema de salut europeu.

Membres del projecte

Biocat lidera aquest projecte en el qual participen ScanBalt (Estònia), Health Cluster Portugal i el Consell Europeu de BioRegions (CEBR).

Amb el suport de

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.