Vés al contingut

REDACCIÓ

El Johns Hopkins Technology Transfer Center (JHTT) va presentar ahir a Baltimore (Maryland, Estats Units) el programa internacional Ciència sense Fronteres, a través del qual professors i investigadors de la Universitat Johns Hopkins tenen l’oportunitat de conèixer la innovació en biotecnologia i ciències de la vida d’altres països. Els socis del JHTT en aquesta iniciativa són el Greater Baltimore Committee i el Forest City Enterprises Science and Technology Group.

Biocat és la primera entitat convidada a participar-hi. Un dels principals motius que hagi estat així, és que el JHTT valora positivament el model de Biocat, ja que aplega en els seus òrgans de govern representants de tots els agents del sector (Administració, universitats, centres de recerca, empreses i entitats de suport) i té com a missió dinamitzar-los per configurar un entorn amb un sistema potent de recerca, una transferència de coneixement activa i un teixit empresarial emprenedor.
 
La Dra. Marta Príncep, directora d’Innovació de Biocat, va ser qui va presentar ahir el bon estat de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya, que s’ha convertit en la regió més dinàmica de l’Estat espanyol en creació de noves empreses (23% el 2010) i la segona, després de Madrid, en nombre d’empreses biotec (amb un 20,5% del total).

Príncep va detallar davant dels professors i investigadors nord-americans les potencialitats d’un sector integrat per més de 480 empreses, 435 grups de recerca, una vuitantena de centres de recerca, 57 infraestructures tecnològiques i serveis científics, 28 entitats de suport, 19 parcs científics, 15 hospitals, 9 grans infraestructures i 6 centres tecnològics. En conjunt, el sector a Catalunya ocupa unes 30.000 persones, de les quals 18.000 (investigadors i personal tècnic) es dediquen a tasques d’R+D. També va destacar l’excel·lència científica en ciències de la vida, i en aquest sentit cal remarcar que des de 2007 el Consell Europeu de Recerca (ERC) ha atorgat ajuts Advanced Grants a 30 investigadors catalans. Totes aquestes dades es poden ampliar consultant l’Informe Biocat 2011.

La Johns Hopkins està considerada una de las institucions acadèmiques i de recerca més importants del món, d’on han sortit diversos Premis Nobel de Medicina. Biocat col·labora amb el JHTT des de l’octubre de 2010.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.