Vés al contingut

Innoven en l'àmbit de la salut, tenen potencial de creixement i necessiten una injecció de capital d’entre 200.000 euros i 2 milions d’euros per tirar endavant els seus plans de negoci. Aquests són els principals punts en comú de les nou empreses catalanes que ahir es van donar a conèixer davant del centenar d’inversors privats del Fòrum Healthcare Barcelona i del Fòrum d’Inversors Privats i Family Offices del IESE –una trobada històrica que ja suma 43 edicions–, a la seu del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB).

El Fòrum Healthcare, que s’ha organitzat per segon any, està promogut per entitats de referència en l’ecosistema emprenedor com Barcelona Activa juntament amb el COMB i el IESE, que comparteixen l’objectiu de potenciar el desenvolupament d’iniciatives empresarials en aquest sector de futur.

Els nou projectes empresarials seleccionats, escollits entre 40 candidats, són de l’àmbit de la biotecnologia, dispositius mèdics, serveis sanitaris i les TIC relacionades amb la salut:

  • Arquebio: ofereix una plataforma tecnològica que millora els processos de producció de molècules basats en la síntesi química mitjançant la fermentació microbiana. Ha desenvolupat proteïnes recombinants per a virus artificials que es poden utilitzar en la teràpia gènica i l’alliberació controlada de fàrmacs.
  • Bioglane: opera en el sector de la biotecnologia blanca i ofereix un nou ingredient nutracèutic, un aminosucre natural, que contribueix a reduir l’índex glicèmic.
  • Certificación de Lesiones: mitjançant la biomecànica mesura els paràmetres físics que s’alteren amb el dolor. D’aquesta manera poden generar proves objectives que detecten les lesions i permeten certificar-les davant de terceres persones, per exemple, com a prova en les sentències dictades en tribunals socials.
  • Dr. Healthcare: té un model de negoci basat en el retail healthcare i desenvolupa productes biofuncionals que milloren els trastorns respiratoris, la migranya, l’estètica facial i l’odontologia. 
  • Dry Blood Spoots: vol substituir el procés de presa de mostres de sang en medi líquid per un sobre de paper de filtre. D’aquesta manera, es reduirien les despeses i s’aconseguiria una major eficiència contribuint al diagnòstic preventiu de malalties que afecten principalment al tercer món.
  • Gesex Atenció Domiciliària: centra el seu negoci en la venda a domicili de productes i serveis sociosanitaris a persones dependents. 
  • Pangaea Biotech: està especialitzada en el tractament personalitzat de pacients amb càncer, alhora que investiga i desenvolupa testos de diagnòstic molecular i de fàrmacs anticàncer. 
  • SOM Biotech: investiga, valida, patenta i llicencia noves aplicacions de fàrmacs ja comercialitzats. Gràcies a una aliança estratègica amb Intelligent Pharma pot fer ús d’una plataforma –registrada amb la marca Helios– que permet seleccionar molècules químiques amb una identitat biològica idèntica però amb una estructura molecular diferent. 
  • Thromobotargets: desenvolupa productes terapèutics per tractar patologies a l’àrea càrdiovascular-hemotesiana com ara coagulants, anticoagulants, fibrinolítics i antifibrinolítics.   

La Xarxa d’Inversors Privats i Family Offices del IESE és la plataforma de comunicació entre inversors i emprenedors més activa de l’Estat espanyol. Engloba a més de 100 empresaris i directius amb capacitat d’inversió i des de la seva creació el 2003 ha finançat un total de 28 projectes per una xifra global de 9 milions d’euros. La sessió d’ahir és, doncs, una bona oportunitat per als emprenedors catalans. De moment, el resultat de l’anterior edició del Fòrum Healthcare és que de les 12 empreses que van presentar el seus projectes, sis estan en procés de negociació i dues ja han tancat rondes de finançament.

Després de les presentacions, els representants de les empreses van poden ampliar el contacte i les sinèrgies amb els inversors en una trobada de networking a les mateixes instal·lacions.

Durant la jornada també es va fer un taller d’iniciació a la inversió en salut i biotecnologia, on hi van assistir emprenedors interessats a invertir en nous projectes empresarials, i una una taula rodona moderada pel fundador i director de la Xarxa d’Inversors Privats i Family Offices del IESE, Joan Roure, en què experts del sector van intercanviar impressions sobre els reptes en la innovació sanitària de cara al 2010. Hi van intervenir Manel Balcells, president de Biocat; Jaume Aubia, conseller delegat del COMB; Joan Bigorra, director d’Innovació de l’Hospital Clínic de Barcelona; Antonio Parente, director general de Lipotec i president de CataloniaBio i, Rafael Camacho, director general de Genoma España. 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.