Vés al contingut

La biotecnologia catalana cada vegada té més presència internacional. La darrera mostra d’això és la portada del número de novembre de la revista científica Nature Chemical Biology, amb una imatge realitzada per l’empresa de biotecnologia catalana Anaxomics, especialitzada en el descobriment de nous medicaments i el desenvolupament de kits de diagnòstic molecular a partir d’un enfocament mèdic.

Concretament, la imatge inclosa en la portada de Nature Chemical Biology mostra una representació artística d’una xarxa de proteïnes humanes dissenyades a partir del programa AxPathBuilder, desenvolupat per l’empresa biotecnològica catalana Anaxomics i que permet els investigadors visualitzar el mapa complert d’aquestes proteïnes. La portada es basa en la imatge creada per la Núria Jiménez Bargalló i en José Manuel Mas d’Anaxomics Biotech S.L., i en Patrick Aloy de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.

El programa AxPathBuilder fa possible navegar pel mapa de proteïnes humanes i també analitzar-lo emprant efectes visuals virtuals. L’avantatge que ofereix
és important, ja que aquests mapes poden arribar a ser molt complexos i, sovint, es pleguen en vàries dimensions. Treballar en només 2D és una limitació important per als investigadors, motiu pel qual el programa dissenyat per Anaxomics ofereix la possibilitat de visualitzar el mapa de proteïnes en 3D.

Així mateix, el programa contempla una sèrie d’especificacions predeterminades, que permeten als investigadors obtenir la màxima eficàcia en la seva anàlisi. Aquests avantatges tenen com a resultat una representació visual del mapa de proteïnes que ofereix a l’usuari un senzill sistema de navegació. L’eina dissenyada per Anaxomics també permet agregar certs grups de proteïnes per obtenir informació funcional i estructural en temps real del mapa a analitzar.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.