Set regions europees llancen el projecte ETTBio per identificar bones pràctiques de transferència tecnològica en biotecnologia
Deu 'partners' europeus, entre ells Biocat, treballaran junts per augmentar la capacitat regional d'innovació i desenvolupament econòmic.
Redacció
Set regions europees treballaran conjuntament en el projecte ETTBio (Effective Technology Transfer in Biotechnology), que té com a objectiu identificar, intercanviar i comunicar les bones pràctiques sobre l'efectivitat de la transferència tecnològica en biotecnologia. Aquest treball de millora de les polítiques de transferència permetrà incrementar el nombre de noves empreses, crear nous llocs de treball, obtenir majors ingressos econòmics i potenciar la capacitat regional d'innovació i desenvolupament econòmic.
El sector de la biotecnologia a la UE és encara una indústria jove i no té experiències en la transferència de tecnologia a causa dels canvis en les lleis nacionals de propietat intel·lectual dels últims anys. Per tant, les polítiques regionals específiques i pràctiques que elevin la transferència tecnològica en biotecnologia són del tot necessàries. En conseqüència, ETTBio —el nou projecte de la UE de transferència tecnològica efectiva en biotecnologia— buscarà polítiques comunes dins del sector.
L’ETTBio reuneix deu partners per abordar el potencial dels instituts de recerca i de les universitats com a font d'innovació per al desenvolupament econòmic regional i la competitivitat internacional: la Dresden University of Technology (líder del projecte) i la ciutat de Dresden, de l'estat de Saxònia (Alemanya); la Universitat de Vrije, de la regió de Brussel·les-Capital (Bèlgica); l'Agència Regional de Desenvolupament d’Ostrava, de la regió de Moràvia-Silèsia (República Txeca); la ciutat de Tartu, de la regió de Sud d’Estònia; la ciutat de Varsòvia i l’International Institute of Molecular and Cell Biology, de la regió de Varsòvia (Polònia); Biocat i el Centre de Regulació Genòmica de la BioRegió de Catalunya (Espanya), i l’Imperial College Business School, de la regió de Londres (Regne Unit).
En una primera fase, l’ETTBio crearà un catàleg de criteris d'avaluació comparativa de transferència tecnològica en biotecnologia i s’identificaran les bones pràctiques amb informes d’anàlisi de diferents casos concrets per reconèixer el desafiaments regionals. A partir dels resultats obtinguts s’elaboraran unes recomanacions de polítiques i plans d’implementació, que es desenvoluparan a cada regió abans de ser presentats als responsables polítics nacionals i europeus i al agents biotecnològics.
ETTBio, que compta amb un pressupost de més de dos milions d’euros per als anys 2012-2014, és un dels projectes prioritaris del programa d’Innovació i Economia del Coneixement de la UE, ja que contribuirà directament a la competitivitat de les regions en fomentar que les empreses puguin utilitzar millor el potencial innovador de les universitats i instituts de recerca per desenvolupar nous productes i serveis. L’ETTBio s’ha posat en marxa en el marc del Programa Interreg IVC i està cofinançat pel Fons Europeu pel Desenvolupament Regional (ERDF).
- Notícia relacionada (18/3/2013)
- Notícia relacionada (27/12/2012)
- Nota de premsa relacionada (18/12/2012)
- Nota de premsa relacionada (25/10/2012)
- Nota de premsa (27/4/2012)