Vés al contingut

“Com a neuròloga no coneixia la possibilitat de crear una startup i va ser el departament de transferència de tecnologia qui ens va animar a fer-ho”

Alicia Martínez-Piñeiro

Fundadora i CEO de Time is Brain

Doctora en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), te més de 12 anys d’experiència com a neuròloga a l’Hospital Germans Trias i Pujol fins a convertir-se en Cap de la Unitat de Trastorns Neuromusculars i Proves Neurofisiològiques. El 2020 decideix fundar Time is Brain juntament amb el Dr Antoni Dávalos.

Time is Brain és una spinoff de l’Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) creada el 2020 que ha desenvolupat BrainN20, un dispositiu mèdic enfocat a l’ictus isquèmic que registra i analitza de manera automàtica l’activitat elèctrica neuronal. Aquest dispositiu recull informació que ajuda els professionals sanitaris a seleccionar el millor tractament per al pacient, a tenir-lo monitorat en temps real i a detectar de manera precoç les complicacions que puguin sorgir.

La companyia ha estat una de les seleccionades per rebre 5,8 milions d’euros de l’acceleradora del Consell Europeu d’Innovación (EIC) de la Comissió Europea que els permetrà avançar en el pla estratègic dels propers anys. De fet, un dels seus objectius pel 2024, un cop aprovada la validació clínica del dispositiu, és començar la seva activitat a Europa, centrant-se en Alemanya i en els Països Baixos.

Alicia Martínez-Piñeiro, CEO de Time is Brain, ens explica en aquesta entrevista perquè va decidir emprendre, com va aconseguir involucrar l’equip en el projecte i que ha estat el més fàcil i el més complicat de tot el procés.
 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.