Vés al contingut

"Crec fermament que les grans idees i els moments 'eureka' sorgeixen del treball dur del dia a dia"

Foto Markus Wilhelms

Markus Wilhelms

Director d'usMIMA

Director d'usMIMA i doctor en Microbiologia i Biotecnologia, el Markus va ser un dels fellows de la primera edició de d·HEALTH Barcelona, el programa de postgrau en biodisseny de Moebio (una iniciativa de Biocat). És originari d'Alemanya, però ha viscut i treballat per tota Europa, EUA i Amèrica del Sud.

usMIMA, guanyadora del Premi BioEmprenedorXXI, és una start-up en salut que neix del programa de biodisseny d·HEALT Barcelona, dins de la iniciativa Moebio de Biocat. usMIMA ha desenvolupat un dispositiu mèdic que automatitza el massatge abdominal per tractar l'estrenyiment crònic. El resultat és una solució no farmacològica, no invasiva i sense efectes secundaris que millorarà la qualitat de vida de molts pacients.

Per què vas voler ser un emprenedor? 

Per ser honest, després de les retallades pressupostàries en la recerca universitària aquí a Espanya vaig pensar: Bé, si gairebé no guanyo diners amb una feina que no m'agrada al 100%, per què no convertir-me en empresari d'una start-up i gairebé no guanyar diners amb alguna cosa que realment m'importi i en la que crec?. Va ser l'empenta que necessitava per sortir de la meva zona de confort!

Quina ha estat la decisió estratègica més important que ha fet fins ara? 

Som una start-up en fase inicial, així que crec que la decisió més important i difícil fins al moment ha estat decidir "anar a per totes": treballar a temps complet en el projecte sense cobrar durant més d'un any i després posar tots els diners que teníem en el desenvolupament del nostre primer prototip. 

Quin és el millor consell que t'han donat? 

Pablo Picasso va dir "La inspiració existeix, però t'ha de trobar treballant". Crec fermament que les grans idees i moments "eureka" sorgeixen del treball dur del dia a dia. 

I ara que? Quins objectius t'has marcat aconseguir a curt termini? 

Per usMIMA el següent pas important és obtenir la certificació CE per al nostre dispositiu i començar a vendre. A nivell més personal, sempre intento optimitzar la meva gestió del temps i tinc l'objectiu a mitjà termini d'aconseguir un equilibri més saludable entre treball i vida per evitar cremar-me després de la fase d'inici de 24/7.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.