Vés al contingut

"El que es comença s'ha d'acabar, i cal lluitar fins al final"

Hugo Peris

CEO i cofundador de Loop Therapeutics

Després de treballar durant anys en la indústria farmacèutica a països com Nova Zelanda i la Xina, Hugo Peris –membre de la 4a generació de Laboratoris Salvat– es llança a l'emprenedoria el 2015 i es trasllada a San Francisco per dedicar-se a temps complet a la seva empresa Loop Therapeutics. Recentment ha fundat també Spiral Therapeutics, que desenvolupa productes per a la prevenció de la sordesa.

Loop Therapeutics va néixer el 2014 com una spin-out de la farmacèutica catalana Laboratoris Salvat i actualment té la seva seu principal a San Francisco, Califòrnia. Hugo Peris va fundar Loop Therapeutics amb l'objectiu de convertir-la en una empresa farmacèutica líder en el desenvolupament de productes per al tractament de patologies oftàlmiques.

Els projectes de Loop Therapeutics, la majoria en fase preclínica, es basen en dues noves entitats químiques amb capacitat de prevenir el procés d'apoptosi (mort) cel·lular.

 

Per què vas voler ser emprenedor?

Més que voluntat per emprendre, constantment busco nous reptes on aprendre i diferenciar-me. A casa em van empènyer a trobar el meu propi camí, que al final va més o menys en paral·lel al del negoci familiar. Estar a prop de Salvat m'ha brindat oportunitats que d'una altra manera no hauria pogut imaginar, i he procurat no deixar-les escapar.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

La decisió més important i alhora més complicada va ser deixar el 2015 el dia a dia de Luqa Pharmaceuticals a la Xina i marxar just després de tancar la nostra ronda de finançament amb 15 milions de dòlars. Havent vist néixer la companyia i després de tot l'esforç dedicat, el projecte per fi s'havia solidificat i les oportunitats eren il·limitades. No obstant això, vaig sentir la necessitat de fer el salt als Estats Units i apostar per un nou projecte: Loop Therapeutics. Segueixo vinculat a Luqa des del consell d'administració i aprenc molt de l'excel·lent gestió de Robert Braithwaite, però ara la meva aportació a Luqa és només des del punt de vista estratègic.

 

Quin és el millor consell que t'han donat?

El millor consell crec que ha estat que el que un comença ho ha d'acabar, i que cal lluitar fins al final. El consell és del meu pare. Estant lluny de casa i treballant en start-ups, les forces flaquegen sovint i de tant en tant tens la temptació de tirar la tovallola. És important marcar-se objectius i no desistir fins haver-los complert.

 

I ara què? Quines metes t'has marcat assolir a curt termini?

A Loop Therapeutics estem treballant per arribar a llançar un primer producte als Estats Units l'any vinent. Es tracta d'una solució per la conservació de còrnies entre la recol·lecció i el trasplantament. El nostre producte millora la qualitat i el temps de conservació respecte d'altres opcions que ara hi ha disponibles. L'objectiu és aconseguir que Loop Therapeutics generi ingressos el més aviat possible, el que ens ajudarà a continuar invertint en altres projectes que requereixen més recursos i trigaran una mica més en arribar al mercat.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.