Vés al contingut

"El trajecte d'una tecmed o biotec és molt diferent a d'altres empreses"

James Hugall

Cofundador i CEO de Breaz Medical

Doctor en física per la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Durant la seva carrera professional ha sigut investigador a l’Institut de Recerca Fotònica (Barcelona). El 2019 decideix desenvolupar el seu talent emprenedor participant al programa d·Health Barcelona de Biocat, on un any més tard naixeria el seu primer projecte empresarial Breaz Medical.

La startup Breaz Medical és una tecmed creada per James Hugall i Petra Stockinger l’any 2020, arrel d’una necessitat clínica no coberta que van detectar durant la seva participació al programa de Biocat d·Health Barcelona. La companyia treballa per diagnosticar malalties respiratòries de manera més intuïtiva, fàcil i accessible per als pacients i professionals de la salut. 

L’any 2020 Breaz Medical va rebre finançament de la línia Startup Capital d’ACCIÓ, una iniciativa dirigida a startups en fase inicial nascudes durant la pandèmia de la COVID-19,  i el 2021 va ser finalista en la competició anual d’startups IMAGINE IF!, organitzada per Innovation Forum.

En aquesta entrevista, James Hugall explica com va ser el seu procés per convertir-se en emprenedor, destaca les diferències entre les startups biotec i tecmed, explica la seva experiència al programa d·Health Barcelona, la seva estada a la Vision Health Pioneer Incubator d’Alemania i els objectius de l’startup en els propers anys.

Biocat ha llença’t aquest mes la convocatòria per participar al programa d·Health Part Time. Aquesta nova edició, que serà en format híbrid, tindrà una durada de 6 mesos i una immersió clínica de dues setmanes a quatre hospitals diferents de Catalunya. Si vols convertir-te en un emprenedor o emprenedora de l’àmbit de la salut, apunta-t’hi!

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.