Vés al contingut

"Tot triga més temps del que t'imagines. Per tant, sigues realista amb els terminis"

Silvia Frutos

Cofundadora i CTO de SpliceBio

PhD en Química per la Universitat de Barcelona (UB). Té una àmplia experiència en biologia química, química de proteïnes i síntesi de pèptids. Ha estat investigadora a la Universitat Rockefeller (Nova York) i al Small Biosystems Lab de la Universitat de Barcelona. El 2020 funda juntament amb Miquel Vila-Perelló SpliceBio.

SpliceBio és una empresa biotecnològica fundada a Barcelona l’any 2020 per Miquel Vila-Perelló i Sílvia Frutos. La companyia, amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB), treballa en la unió de proteïnes per desenvolupar la propera generació de teràpies genètiques mitjançant Protein Splicing, una plataforma basada en la tecnologia desenvolupada al laboratori Muir de la Universitat de Princeton, que reconstrueix in vivo la proteïna terapèutica desitjada.

El febrer del 2022 SpliceBio va captar 50 milions d’euros, convertint-se així en la tercera ronda d’inversió més alta del 2022, i la segona d’una biotec en la història de la BioRegió. A més, el 2022 va ser guardonada amb el premi “Serie A de l’any en els European Lifestars Awards.

En aquesta entrevista, Silvia Frutos dona a conèixer per què va decidir enfocar l’empresa cap a la teràpia genètica, com ha aconseguit formar un equip professional i divers i com han aconseguit créixer l’últim any.
 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.