Vés al contingut

"Un de cada tres casos d’Alzheimer es podria preveure"

Carla Zaldúa

Carla Zaldúa

Cofundadora i CEO d’acceXible

Carla és cofundadora i CEO d’acceXible, startup centrada en la detecció de malalties mitjançant l’anàlisi de la parla. L’emprenedora ha posa't en marxa diversos projectes de Transformació digital al sector de la salut i l’educació. Es va formar en Sistemes d'Informació i Comunicació a la London School of Economics i en Sociologia Política a la Universitat de Deusto.

En motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer -que se celebra cada 21 de setembre-, acceXible, la plataforma per a la detecció i seguiment de malalties a través de l'anàlisi de la parla, ha llançat la campanya "Comprova la teva salut mental!". L'startup ofereix la possibilitat de realitzar un test gratuït per conèixer la salut cerebral a través de la veu. Mitjançant unes proves ràpides i senzilles al web Testaccexible.com, s’obté per correu electrònic els resultats detallats amb una fiabilitat del 91%.

“Un de cada tres casos d’Alzheimer es podria preveure. A més, dos terços de les persones que pateixen deteriorament cognitiu estan sense diagnosticar”, recorda Carla Zaldúa, cofundadora i CEO. No ho diu ella. Ho demostren els estudis que elabora la Fundació Paqual Maragall. Per aquest motiu, explica l’emprenedora, “és essencial una detecció precoç per a rebre el tractament corresponent”.

AcceXible es troba en fase d’expansió. A principis d’aquest any, l’startup va tancar una ronda d’inversió de 800 mil euros, uns fons que utilitzaran per donar el salt a l’Amèrica Llatina i els Estats Units. L’emprenedora ens ha avançat que tot just aquest mes de setembre han fet el primer pas per la internacionalització de l’empresa amb l’obertura d’oficines al Regne Unit. A més, la solució es troba en fase pilot pel seu ús a Colòmbia i a la Universitat de Texas.

Startup Generation - Carla Zaldúa Aguirre, Accexible (CAT)
https://www.youtube.com/watch?v=Uvl3qCJfAl0
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.