Esteu aquí

Premis Àlex Casta

Els “Premis Àlex Casta” són una iniciativa conjunta de l’ecosistema en record del Dr. Àlex Casta, reconegut professional del sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya  que ens va deixar el desembre de 2018. L’Àlex havia ocupat posicions de responsabilitat a Biocat, Caixa Capital Risc i UPF Ventures, a més de fundar l’startup RadisMed.

A través dels Premis Àlex Casta, volem impulsar el talent, donar visibilitat i incentivar l’emprenedoria dins la BioRegió de Catalunya. Els premis tindran lloc durant l’acte de presentació de l’Informe de la BioRegió el dilluns 28 de setembre a Barcelona, que es realitzarà en format virtual.

Els Premis Àlex Casta són una pitch competition adreçada a startups de la BioRegió de Catalunya.

Requisits de participació

Poden presentar la seva candidatura als Premis Àlex Casta les startups que acompleixin els següents requisits:

 • Empresa amb activitat en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut.
 • Constituïda entre 2015 i 2020 i amb seu social a Catalunya.
 • Activa i amb un pla de negoci detallat.
 • Amb disponibilitat per presentar el seu pitch el matí del 28 de setembre de 2020, durant 5 minuts, i en anglès dins el marc de l'esdeveniment de la presentació de l'Informe de la BioRegió de Catalunya, que es realitzarà en format virtual.

Selecció d'empreses

 • Entre les candidatures rebudes, les entitats organitzadores seleccionaran un total de 5 finalistes tenint en compte aspectes com l’avantatge diferencial i innovador que ofereixi el projecte, mercat potencial i impacte social.
 • La comunicació dels resultats de la selecció als emprenedors es farà a finals d' agost.
 • Els 5 finalistes seran convidats a una sessió de formació i feedback amb experts de les entitats participants, per preparar la presentació que oferiran el 28 de setembre. Les sessions es duran a terme a Biocat, el 15 i el 21 de setembre, i l'assistència serà optativa.
 • El 28 de setembre, els 5 finalistes presentaran el seu pitch durant l’acte de presentació de l’Informe de la BioRegió, que es farà en format online. Les presentacions s’hauran de fer en anglès, amb 1 o 2 portaveus, i una durada màxima de 5 minuts.
 • El públic de l’acte, tant presencial com virtual, format per persones de l’ecosistema (emprenedors, investigadors, inversors…) votaran en directe el projecte que més els agradi a través d’una app digital.
 • Durant l’acte es donarà a conèixer el projecte guanyador.

Premi

L’empresa guanyadora obtindrà un premi per valor de 5.000€ –2.500 € en metàl·lic i 2.500€ de borsa d’hores de consultoria– gràcies al suport de Genesis Biomed. També rebrà un trofeu commemoratiu per gentilesa d’ UPF Ventures, 1 any de subscripció gratuïta a l’associació CataloniaBio & HealthTech i visibilitat en els materials de comunicació de les entitats organitzadores.

Presenta la teva startup!

Per participar als Premis Àlex Casta, segueix els passos següents:

 1. Prepara un document de presentació onepager de la teva empresa (pdf).
 2. Grava un vídeo d’1 minut de presentació de la teva empresa.
 3. Entra a la plataforma d’inscripció, omple el formulari i adjunta els dos arxius (onepager i vídeo).
 4. Les empreses finalistes seran contactades a finals de juliol per correu electrònic i/o telèfon.
 5. Data límit per presentar la teva candidatura: 24 de juliol.

Les empreses que no siguin contactades, no hauran estat seleccionades com a finalistes.