La gestió de la comunicació és essencial en l’estratègia empresarial i aporta valor en aspectes tan rellevants com són la reputació, la imatge i la credibilitat de l’organització. La propera sessió del programa formatiu Biocàpsules que organitza Biocat, el dia 19 de maig, es dedicarà a la Comunicació estratègica i estarà impartida per Eloisa Alonso, directora general de Hill & Knowlton Espanya i consultora en comunicació en l’àmbit de les ciències de la salut, i Joan Ramon Vilamitjana, director de Hill & Knowlton Barcelona.
Durant la sessió formativa els participants aprendran com poden aportar valor a les seves organitzacions a través de la gestió estratègica de la comunicació i les relacions amb els diferents públics d’interès, de manera que millori la seva competitivitat. Està estructurada en set mòduls i té una durada de vuit hores:
- La comunicació com element clau en l'estratègia empresarial
- Funcions de la comunicació en la creació de valor
- Com comunicar?
- La comunicació en l'àmbit de la biotecnologia i biomedicina
- Elements estratègics de la comunicació
- Presentació de casos d'èxit
- Cas pràctic
L’anterior sessió es va centrar en el Desenvolupament de negoci
La temàtica de l’última sessió de les Biocàpsules, el passat 27 d’abril, va ser el Desenvolupament de negoci. El desenvolupament de negoci inclou totes les activitats que una empresa ha de dur a terme per tal de garantir que els productes, tecnologies i/o serveis que desenvolupa o que s’incorporen al portfolio arribin exitosament als diferents mercats. Va des de l'inici (generació de la idea) fins al mercat i inclou activitats de desenvolupament estratègic, oferiment i cerca.
Al finalitzar la sessió, Sergi Trilla, president i fundador de Trifermed Group –que actualment s'encarrega de l'expansió de l'empresa al mercat nord-americà i al sector biotecnològic–, i Jaume Rodó, director general de Trifermed Group, van transmetre quatre recomanacions clau als participants:
- Treballar en base a una sistematologia molt clara i senzilla, dividint els projectes en fases simples i completant la feina a fer en cada una abans de passar a la següent, amb ordre i consciència del què s'està fent.
- Crear sistemes de traçabilitat en els projectes, coneixent en primera persona tots els implicats i la ubicació del nostre projecte en cada moment.
- Establir sistemes de gestió de coneixement que permetin compartir i crear coneixement per a l'empresa.
- Cuidar molt les relacions interpersonals, fent servir les eines de què disposem de forma adequada i intentant prioritzar les que afavoreixen l'enriquiment de relacions, i buscant el compromís per sobre de tot.
“Recomanem molt l'ús de reunions presencials i del telèfon com a eines bàsiques de comunicació, deixant la resta com a complementàries –bàsicament el correu electrònic–, que són necessàries, però insuficients”, ha volgut remarcar Sergi Trilla.
Després de la sessió, Jordi Quintana, director de Política Científica del Parc Científic de Barcelona (PCB), on dirigeix una de les Plataformes Tecnològiques del PCB –la de Drug Discovery– i una iniciativa d’abast estatal anomenada Chembiobank, explicava que la sessió li havia aportat “una sistematització dels elements necessaris per fer créixer aquestes tres activitats, i un pla d’acció estructurat que permetrà una aplicació immediata a la seva feina”.
“Un curs molt dinàmic i interactiu, on hem repassat conceptes que poden ser bàsics, però que serveixen per posar o recordar les bases del treball i l’organització en el desenvolupament de negoci”, opinava Marta Palicio, Scientific Business Developer d’Oryzon Genomics. Palicio també va destacar la dinàmica que donen els ponents a la sessió “i amb la participació dels assistents aportant les seves experiències fa que hagi estat una jornada molt enriquidora. Recomano aquesta Biocàpsula”.
- Inscriu-te (Últimes places)
- Galeria de fotos (Flickr)
- Notícia relacionada (2/9/2010)
- Notícia relacionada (22/6/2010)
- Notícia relacionada (1/6/2010)
- Notícia relacionada (19/4/2010)
- Notícia relacionada (12/4/2010)
- Notícia relacionada (18/3/2010)
- Nota de premsa (22/6/2010)
Més informació: Biocat • Secretaria tècnica de les Biocàpsules • Tel. +34 93 310 33 30 • innovacio@biocat.cat