Vés al contingut

REDACCIÓ

Una delegació del govern de Tianjin (nord-est de la Xina), encapçalada pel vicealcalde de la capital Ren Xuefeng, va ser ahir a Barcelona amb l'objectiu de reforçar la cooperació econòmica i comercial entre Catalunya i una de les províncies més pròsperes de la gran potència asiàtica.

La comitiva xinesa es va reunir amb polítics, representants d'institucions de promoció econòmica, representants de clústers i empresaris catalans, entre ells, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn; el director de Relacions Externes de la Secretaria d'Afers Exteriors, Francesc de Paula Gambús; el conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas; el director de Relacions Internacionals i Cooperació de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Llimona, i el director d'Internacionalització d'ACC1Ó, Diego Guri. En representació del sector biotecnològic de Catalunya hi van assistir la directora de Comunicació i Relacions Externes de Biocat, Adela Farré; el director general d'Oryzon Genomics, Carlos Buesa, i el president executiu de Grupo Lipotec, José María García (les dues companyies preveuen instal·lar-se properament a la Xina).

Tianjin —nom de la província i de la capital— és un important nucli industrial des d'inicis del segle XX i un punt estratègic entre Beijing i el mar. En el Pla Nacional per al Desenvolupament de l'Economia i la Societat de la República Xina, aprovat el 2006, es menciona que el desenvolupament i l'obertura de la Tianjin Binhai New Area forma part de l'estratègia global de desenvolupament del país i que Tianjin s'ha de convertir en el centre econòmic del nord en els propers anys. Actualment, en aquesta regió hi ha prop de 1.000 centres de recerca científica i tecnològica. El Tianjin Park Hi-Tech Industrial, fundat el 1988, s'ha convertit en un símbol de cooperació científica i de progrés tecnològic a la zona. D'altra banda, el National Supercomputing Center of Tianjin acull el segon supercomputador més potent de tot el món (Top500 List, novembre 2011).

Els sectors clau per a la inversió estrangera són la indústria farmacèutica, biotecnològica i de dispositius mèdics, alimentària, automobilística, electrònica, petroquímica marítima i nous materials per a la construcció. Segons el govern xinès, de les 500 principals empreses mundials, més d'un centenar han invertit en aquesta regió.

Aquesta trobada és la segona iniciativa que impulsa ACC1Ó des de gener de 2012 perquè les empreses catalanes trobin oportunitats de negoci a la Xina. La primera, com va informar Biocat en aquest web, és una missió empresarial del 25 al 30 de març als principals parcs tecnològics de Guangdong.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.