Els participants de ‘d·HEALTH Barcelona Part Time’ afronten nous reptes a la fase de prototipatge i model de negoci
Amb la immersió clínica completada i la selecció de la necessitat clínica no resolta sobre la qual treballaran una solució per a afrontar-la, els participants de la segona edició del programa d·HEALTH Barcelona Part Time entren en la fase de prototipatge i model de negoci, etapa clau per portar les seves innovacions al mercat.
Un dels moments decisiu per als participants de la segona edició del programa d·HEALTH Barcelona Part Time ha estat la selecció de la necessitat clínica amb més potencial detectada durant el període d’immersió en l’hospital. Després de varies setmanes “observant” el dia a dia d’algunes àrees d’hospitals de referència de Catalunya -Hospital Germans Trias i Pujol, Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital Universitari Parc Taulí, Hospital Sant Joan de Déu, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Hospital Trueta de Girona-, els futurs emprenedors i emprenedores han hagut de filtrar les desenes de propostes per enfocar-se en la necessitat amb més possibilitat de convertir-se en una solució innovadora i efectiva.
Amb la necessitat clínica ben definida, aquesta setmana els equips s’han submergit en la fase de prototipatge i model de negoci, la tercera etapa d’un programa que, amb un durada de vuit mesos, s’allargarà fins el 18 de desembre, moment en què presentaran el treball final davant de centenars de professionals del sector en el ‘Graduation Day’.
Aquesta etapa implica desenvolupar i refinar prototips mitjançant un cicle d’assaig i error, mentre es consideren factors com la viabilitat tècnica, els costos, i les estratègies comercials per assegurar que la solució tingui un futur en el mercat. Un procés que, segons els experts, requereix creativitat, paciència, i una constant disposició a l’experimentació.
Per guiar els participants en aquesta fase crítica, aquests dies s’han organitzat diversos workshops liderats per experts en desenvolupament de dispositius mèdics i innovació al Pier07 de Tech Barcelona, com Jose Antonio Gago, d’EURECAT; Silvia Vinyes, de DKV; Enrique Hernández, Loop Diagnostrics i Jordina Arcal, de Mjn Neuro. Paral·lelament al prototipatge, els estudiants han estat treballant en la creació del model de negoci, una eina essencial per definir com la seva solució crearà valor i s’assegurarà un lloc al mercat, garantint que el projecte no només sigui innovador, sinó també sostenible i impactant.