Vés al contingut

Un dels eixos claus de la estratègia de Biocat és el seu posicionament internacional i la influència de la BioRegió. El 2022 es van dur a terme accions per establir aliances amb els principals agents europeus i internacionals, projectar i difondre els actius i el potencial de la BioRegió i els seus actors a través de la participació i atracció dels principals esdeveniments de negoci i facilitar l’accés a entorns i mercats internacionals.

Coneix més sobre el posicionament internacional de Biocat

BRIGHT

El projecte BRIGHT, liderat per Biocat, es va iniciar el febrer de 2022 i agrupa quatre clústers europeus: STUNS, Suècia; Connected Health Cluster, Estònia; Eurasanté, França i Biocat, Catalunya. El seu objectiu és el d’acompanyar la transformació digital dels agents dels respectius ecosistemes i reforçar el subsector de digital health. 

Més informació

Llançament del programa BRIGHT
Kickoff del llançament
bright-memoria-22
Imatge de familia del projecte BRIGHT

INNAXE

El projecte INNAXE té com a objectiu enfortir la interconnexió dels ecosistemes de ciències de la vida i la salut per incrementar la seva eficiència i capacitats d’innovació, amb el focus en els reptes i oportunitats de la twin transformation.

Els sis clústers europeus que formen part del projecte -Medicen, França; BioRN, Alemanya, Health and Life Sciences Cluster, Bulgària, Danish Life Science Cluster, Dinamarca, el Council of European BioRegions i Biocat, Catalunya- treballen per avaluar l’impacte de les accions i programes que duen a terme en els seus respectius ecosistemes per interconnectar actors i impulsar la innovació. 

Més informació

Imatge
kickoff-picture-innaxe
Imatge del Kickoff del llançament del projecte, celebrat a Biocat, al juliol de 2022.

BioMan4R2

El projecte BioMan4R2 ofereix suport financer i connexions a les petites i mitjanes empreses dels sectors de fabricació de productes biològics i tecnologies mèdiques que vulguin incrementar la seva resiliència, sostenibilitat i competitivitat amb l’objectiu de millorar els processos de fabricació, transferir les tecnologies mèdiques disruptives, reforçar la competitivitat i sostenibilitat de l’ecosistema de salut Europeu.

Les regions d’Europa sòcies d’aquest projecte són: Turku Science Park Oy Ab (FI, líders), Bioregio STERN (DE), LifetecZONe  (NL), Upper Silesian Accelerator for Commercial Enterprises Ltd (PL), Medicen Paris Region (FR), Council of European Bioregions (BE) i Biocat (CAT).

Més informació

Llançament del programa BioMan4R2Sessió general on s’ha presentat el projecte BIOMAN4R2 durant l’organització de la Conferència Europea de Clústers 2022

EU-Japan Region-to-Region Innovation Cooperation

Biocat i el Departament de Recerca i Universitats van visitar Japó dins el marc del projecte europeu EU-Japan Region-to-Region Innovation Cooperation, que té l’objectiu de millorar i internacionalitzar l‘estratègia regional d’innovació de les regions i prefectures seleccionades, i potenciar l'intercanvi de les millors pràctiques entre la UE i el Japó, a més de promoure oportunitats de negoci.

Catalunya, que hi va participar promocionant la BioRegió i la Vall de l’Hidrogen, ha estat una de les sis regions europees escollides, juntament amb Alvèrnia-Roine-Alps (França), Val d'Oise (França), País Basc (Espanya), Emília-Romanya (Itàlia) i Regió urbana de Ljubljana (Eslovènia).

missio japo
Imatge dels representants del Govern i de Biocat amb la delegació japonesa
Entrega el memoràndum d’entesa signat per Biocat durant la trobada entre les delegacions japoneses i catalanes
Entrega el memoràndum d’entesa signat per Biocat a Hiroyuki Akatsuka, director associat d’Osaka Bio Headquarters

TIRS Switzerland Edition

Biocat va coorganitzar amb la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa el programa The Investment Readiness Series Switzerland Edition, on hi van participar cinc startups de la BioRegió. Les empreses van poder presentar el seu projecte davant d’inversors, business angels, fons de venture capital i empreses suïsses tan punteres com Novartis, Lonza, HBM Partners i Swiss Rockets, entre d’altres.

Les startups que hi van participar van ser: ABCDx, Ahead Therapeutics, Bsure Medical, Gate2Brain i HealthCircuit

Imatge
tirs sw
Empreses assistents al programa TIRS Switzerland Edition

BIO de San Diego 2022

Biocat va assistir juntament amb 26 empreses de la BioRegió, a la BIO de San Diego 2022, la trobada més important del sector biotecnològic internacional, per donar a conèixer els actius i els principals projectes de la BioRegió.

El drug discovery, la biofabricació, la genòmica, els biocombustibles, la nanotecnologia i la tecnologia cel·lular van ser els principals eixos de l’esdeveniment internacional on Biocat, representat pel seu Director General, Robert Fabregat, i la Directora de Política Científica i Internacionalització, Montserrat Daban, van donar a conèixer els actius i els principals projectes de la BioRegió a través de més de 20 reunions amb diferents inversors i corporates internacionals.

Imatge
san diego internacionalitzacio
Assistents de la conferència BIO San Diego 2022 amb la delegació de Biocat

SCOPE Europe

El Summit for Clinical Trials Operations Executives Europe (SCOPE Europe) es va celebrar durant els dies 20 i 21 d’abril a Barcelona i Biocat va organitzar una sessió científica per parlar sobre estratègies a l’hora d’implementar l'ús de tecnologies digitals en assajos clínics tot considerant els possibles reptes i les lliçons apreses arrel de la pandèmia de la COVID-19. Montserrat Daban, directora de Política Científica i Internacionalització a Biocat, va moderar el panell.

Imatge
scope europe 2022
Speakers del panell de discussió organitzat per Biocat i moderat per Montse Daban directora de Política Científica i Internacionalització a Biocat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.