Vés al contingut

Cinquè aniversari de CRAASH Barcelona

El 2022 es va celebrar la cinquena edició de CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració impulsat per Biocat que ajuda equips de recerca i emprenedors a llançar al mercat les seves innovacions amb el suport de CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món.

Enguany, el programa es va dirigir a startups i projectes d’ investigadors i emprenedors catalans o que estiguessin assentats a Catalunya amb projectes en l’àmbit dels dispositius mèdics, digital health o diagnòstic i que tinguessin un TRL 3-5 (prova de concepte / assajos clínics inicials).

El programa, amb una durada de 12 setmanes, va comptar amb 6 equips (Aether Tech, B-Triage, Heecap, Manina Medtech, pHill i Regecure). Els participants van rebre formació sobre captació d’inversió, patient engagment o  competències per fer un bon pitch, entre d’altres. El 2022, la formació va ser híbrida combinant sessions presencials amb virtuals.

Una de les novetats que va tenir aquesta edició de CRAASH Barcelona va ser l’assignació d’un inversor o una inversora de referència a cada equip que va fer seguiment de l’evolució del projecte i amb qui van realitzar trobades one-to-one.

Més informació del programa

Coneix els 6 equips que van ser seleccionats

  1. Aether Technology: ha dissenyat la plataforma Emily, una solució basada en tecnologies d’Intel·ligència Artificial i Edge Computing per a la regulació automàtica i personalitzada del flux d’oxigen que es subministra a pacients amb patologies respiratòries. 
  2. B-Triage: identifica a través de biomarcadors els pacients febrils amb risc de mort, independentment de les causes de la seva malaltia. Aquest mètode és econòmic, fàcil de fer servir i ofereix resultats en pocs minuts amb una gota de sang. 
  3. Heecap: és una solució per prevenir i tractar l'atròfia del diafragma en pacients que estan connectats a ventiladors mecànics en unitats de cures intensives a través d’una teràpia d’electroestimulació personalitzada.
  4. Manina Medtech: la tecnologia desenvolupada per aquesta startup batejada amb el nom de SEEDCHRONY, és un test basat en intel·ligència artificial (IA) que calcula quin és el millor moment per realitzar la transferència d'embrions i, així, augmentar les possibilitats d’un resultat positiu en la fecundació in vitro. 
  5. pHill: aquest equip desenvolupa una càpsula capaç de realitzar el test de pHmetria sense necessitat de sonda i mitjançant un pràctic mètode de col·locació que a més és amigable pel personal sanitari i pels pacients.
  6. Regecure: la seva tecnologia té com a objectiu la recuperació ràpida del teixit muscular causada per l'envelliment, l'esport o les distròfies musculars mitjançant una plataforma de micro agulles de fàcil maneig que subministra àcids nucleics de forma local, catalitzant la regeneració muscular.

Banner Craash Barcelona 2022
CRAASH Barcelona 2022
Foto de família de la cinquena edició de CRAASH Barcelona
Fotografia de família de la cinquena edició de CRAASH Barcelona

Què pensen els participants del programa?

Sofia Ferreira
Sofia Ferreira
Cofundadora de Heecap
Desenvolupen una solució no invasiva per prevenir l'atròfia diafragmàtica en pacients d'UCI connectats a ventiladors mecànics.

Hem agraït molt el feedback dels mentors i les mentores per saber com havíem de continuar amb el projecte un cop finalitzat el programa

José Rodrigo Magaña
José Rodrigo Magaña
Regecure
Desenvolupen una plataforma de microagulles que administra localment miARN per impulsar la regeneració muscular.

La figura de l’inversor ens han donat molts insights i consells per poder desenvolupar el nostre producte

barbara baro
Bàrbara Baró
B-triage
Desenvolupen una prova PoC barata, ràpida i fàcil d'usar per a l'estratificació del risc dels pacients febrils.

Amb el programa i els consells podem dissenyar estudis adaptats al nostre mercat per consolidar la recerca

  • Sofia Ferreira
  • José Rodrigo Magaña
  • Bàrbara Baró

Barcelona Week

Els 6 equips participants també van poder assistir a la Barcelona Week celebrada del 24 al 26 d’octubre on professionals experts de diferents àrees del sector van compartir consells per continuar fent créixer les seves solucions tecnològiques i facilitar-ne l’accés al mercat.

Alumnes del programa d’acceleració de Biocat, CRAASH Barcelona, durant la Barcelona Week
Alumnes de CRAASH Barcelona durant la Barcelona Week
Intervenció d’Annabel de María durant la Barcelona Week, dins del programa CRAASH Barcelona
Intervenció d’Annabel de María, Chief Patient Officer d'Alira Health, durant la Barcelona Week

CRAASH Barcelona va tancar la seva cinquena edició amb xifres destacables

0

projectes

+0

milions d’euros aixecats

0

productes al mercat

Galeria

Recupera les imatges de la cinquena edició de CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona 2022: Kick off

Descobreix les imatges del tret de sortida de la 5a edició del programa d’acceleració de Biocat!

CRAASH Barcelona 2022: BCN Week

Els participants de CRAASH Barcelona van poder asistir a la Barcelona Week

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.