Vés al contingut

Biocat coordinarà el futur hub de Teràpies Avançades de Catalunya. El president de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Pere Aragonès i Garcia, i el Conseller de Salut, Hble. Sr. Manel Balcells i Díaz ho van anunciar durant la seva visita a les instal·lacions de Biocat i a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) el mes de novembre del 2022.

La missió d’aquest projecte serà la de identificar i alinear els agents de la BioRegió, públics i privats, que formin part del hub i treballar per garantir tota la cadena de valor, des de la seva generació i desenvolupament fins l’accés al mercat i al Sistema de Salut.

El hub de Teràpies Avançades tindrà un gran potencial internacional perquè la tendència mundial és apostar clarament i invertir en el desenvolupament de teràpies avançades, personalitzades i basades en processos de bioenginyeria, i Catalunya compta amb els ingredients indispensables per liderar aquest àmbit

Robert Fabregat
Director General de Biocat

Visita a l’IBECEl president de la Generalitat, M. Hble. Sr. Pere Aragonès i el conseller de Salut, Hble. Sr. Manel Balcells durant la visita a l’IBEC

El hub de Teràpies Avançades s’ha consolidat amb l’acord del nou Centre Nacional de Teràpies Avançades (CNTA), que estarà coordinat pel Banc de Sang i Teixits. La creació d’aquest centre permetrà incrementar la capacitat dels hospitals per fer assajos clínics amb aquestes teràpies i definir el procés de desenvolupament i escalat industrial.

El conseller de Salut, Hble. Sr. Manel Balcells, va confirmar que el projecte comptarà amb 60 milions d’euros pels propers tres anys però, a més, s’optarà a convocatòries i ajuts competitius per projectes estratègics en el desenvolupament i implementació de les teràpies avançades, facilitant l’accés a altres fonts de finançament.

El president de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Salut, Hble. Sr. Manuel Balcells visiten l’IBEC.
El president de la Generalitat, M.Hble. Sr. Pere Aragonès i el conseller de Salut, Hble. Sr. Manel Balcells durant la visita a les instal·lacions de l'IBEC.
El president de la Generalitat de Catalunya, M.Hble. Sr. Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Salut amb els membres del patronat de Biocat.
Membres del patronat de Biocat en la sessió on el president de la Generalitat, Sr. Pere Aragonès, ha nomenat a Biocat coordinador del Hub de Teràpies Avançades.
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.