Vés al contingut

2022 ha estat un any clau en la priorització i l’impuls d’iniciatives estratègiques de país per contribuir a la millora de la posició de Catalunya en la recerca, la innovació i la salut del futur. El Govern de la Generalitat de Catalunya nomenava Biocat coordinadora de dos projectes estratègics pel sector: el Hub de Teràpies Avançades, que vol situar la BioRegió com a referent europeu en el desenvolupament clínic de teràpies avançades (cel·lulars, gèniques i de teixits); i la subcomissió d’Adopció d’Innovació en Salut, que definirà la ruta preferent d’accés de noves tecnologies, teràpies o processos al sistema de salut, als centres sanitaris i als pacients.

Un altre anunci rellevant va ser l’elecció de Barcelona com a seu de BIOSPAIN 2023, un dels esdeveniments internacionals més grans de la biotecnologia del sud d'Europa, que tindrà lloc del 26 al 28 de setembre de 2023 a Barcelona gràcies a una col·laboració coordinada entre Biocat, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona.

Posicionament internacional i capacitat d'influència de la BioRegió

L’entitat va ser nomenada coordinadora dels projectes europeus BRIGHT i INNAXE, i participant del projecte BioMan4R2, entre altres, que tenen com a objectiu  enfortir i augmentar l’eficiència i capacitats d’innovació dels clústers sectorials d’Europa.  Cal destacar les importants trobades internacionals que es van organitzar a la capital catalana  enguany,  com el 4YFN, on van participar més d’una seixantena d’startups de salut de la BioRegió; el Summit for Clinical Trials Operations Executives Europe (SCOPE Europe), on Biocat hi va participar en una taula sobre els reptes que plantejava la digitalització dels assajos clínics i les lliços apreses de la COVID-19 i la publicació i presentació del  ja consolidat Informe de la BioRegió de Catalunya 2021, amb una nova xifra d’inversió rècord (238 milions d’euros).

De la mateixa manera que altres anys, Biocat ha continuat treballant intensament en el desenvolupament de diversos programes d’innovació, la formació de professionals i emprenedors, l’acceleració de projectes, l’accés a capital i a inversors, així com la difusió de coneixement sectorial. Al llarg d’aquesta memòria es repassa una selecció de les iniciatives i projectes als quals s’hi han dedicat més recursos i que han tingut un impacte més destacable. 

2022, un moment històric per a la BioRegió

Síntesi dels temes més destacats de l’any

Les dades i activitats presentades en aquesta memòria són una síntesi de tota l’activitat portada a terme durant el període gener - desembre 2022.  Per a informació més exhaustiva, consulteu l’apartat Actualitat d’aquest web i filtreu per tipologia de contingut i data.

Informe de la BioRegió de Catalunya 2021

L’Informe de la BioRegió de Catalunya 2021 es va presentar el mes de gener de 2022 exposant les dades més rellevants de l’ecosistema català.

CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona és el programa d’acceleracó de Biocat que ajuda fer arribar innovacions al mercat.

d·HEALTH Barcelona Part-Time

d·Health Barcelona Part Time

1a Trobada Oficines de Transferència de Tecnologia

El mes de març de 2022 es va organitzar la primera trobada d’ oficines de transferència de tecnologia de la BioRegió.

Suport a la internacionalització

El 2022 s’han realitzat diferents activitats per posicionar internacional Biocat i la BioRegió.

Nou directori de la BioRegió de Catalunya

Biocat va llançar el 2022 el nou directori de la BioRegió de Catalunya amb una imatge renovada i millores tècniques.

BIOSPAIN 2023

BIOSPAIN és un dels esdeveniments internacionals més grans de la biotecnologia del sud d'Europa.

Open Innovation Forum

La cinquena edició de l’Open Innovation Forum es va celebrar el 2022 on van participar 15 empreses i 40 solucionadors.

Hub de Teràpies Avançades

Al novembre del 2022, Biocat va ser escollida coordinadora del futur hub de Teràpies Avançades de Catalunya.

Projectant la BioRegió

Consulta l’impacte que han tingut les activitats i programes de Biocat en els diferents canals de comunicació.

Altres activitats 2022

L’any 2022, Biocat va participar en cites imprescindibles per l’ecosistema de la BioRegió.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.